Četvrtak, 18. srpnja 2024.

FOTO-VIDEO Koprivnička Gimnazija Fran Galović slavi 118. rođendan, Robotić: Zadržali smo status obrazovnog lidera

Zadržali smo status obrazovnog lidera u ovom kraju, što potvrđuju rezultati naših učenika na natjecanjima i državnoj maturi. Provedeno je više od 300 kurikularnih aktivnosti i projekata mobilnosti, poručio je ravnatelj Robotić

- Oglas -

U lijepo popunjenom Domoljubu je u podne započela svečana akademija povodom 118. po redu rođendana Gimnazije Fran Galović Koprivnica.

Koprivničke gimnazijalke
Koprivničke gimnazijalke // Foto: Krešo Puklavec

Učenici, djelatnici i nastavnici škole, kao i ravnatelji drugih škola te drugi gosti ispunili su dvoranu Domoljuba.

Prvi je za govornicu stao ravnatelj gimnazije Vjekoslav Robotić koji se osvrnuo na školsku godinu koja upravo se bliži kraju u ovoj školi.

- Oglas -

– Zadržali smo status obrazovnog lidera u ovom kraju, što potvrđuju rezultati naših učenika na natjecanjima i državnoj maturi. Provedeno je više od 300 kurikularnih aktivnosti i projekata mobilnosti. Kao iskorak želim istaknuti rad našeg školskog radija, GFG Herza, rad GFG škole u prirodi, Dan za znanost, Noć kemije, Talent show, Festival jezika i Dan mobilnosti kojim promoviramo školu u našoj zajednici – poručio je Robotić.

Vjekoslav Robotić
Vjekoslav Robotić // Foto: Krešo Puklavec

Nakon njega pozdravne riječi i čestitku dala je zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž.

– Trenutno je kod mene četvrta generacija u ovoj školi i zaista mogu reći da su stvarno jako dobri temelji u ovoj školi, omogućavaju se zaista prekrasne karijere nakon nje. Ali možda smo najponosniji na jednu drugu stvar, a to je jedna nevidljiva mreža među djecom, ta zajednica koja ostane zauvijek, ta međusobna potpora koja se osjeti nakon što se raziđu i kasnije posjete. Svi su zaista ponosni na tu školu – istaknula je Ostriž.

Ksenija Ostriž
Ksenija Ostriž // Foto: Krešo Puklavec

Nekoliko pozdravnih riječi uputio je i župan Darko Koren ispred osnivača škole, a to je Koprivničko-križevačka županija.

– Svaki uspjeh koji je vezan uz učenike ove gimnazije zapravo je nama, kako u šali znamo reći, jedan problem. Radi se naravno, o slatkom problemu, a mi zaista nastojimo svim tim učenicima, kao i ravnatelju s kojim uspješno surađujemo, omogućiti da to čine i van Lijepe naše, tako da se mi veselimo i sada naznakama da će se i to ponovno uskoro dogoditi – zaključio je župan Koren.

- Oglas -
Ana Mušlek, Ratimir Ljubić i Darko Koren
Ana Mušlek, Ratimir Ljubić i Darko Koren // Foto: Krešo Puklavec

Nakon pozdravnih govora nastupio je djevojački pjevački zbor gimnazije pod ravnanjem profesorice glazbene umjetnosti Dragice Bedenik Boltek, nakon čega je nastavljeno s programom u kojem su sami učenici predstavili što su sve u protekloj godini radili, s naglaskom na njihove uspjehe.

FOTO-VIDEO

FOTO-VIDEO Bogat program na Danu otvorenih vrata koprivničke gimnazije

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti