Nedjelja, 2. listopada 2022.

FOTO/VIDEO Nikola Grabar donio Borcu iz Imbriovca naslov pobjednika Županijskog kupa!

Borac je svoje prilike čekao iz prekida i kontre, a jedna takva došla je kad je Fažon dobro pucao iz voleja, no Vrbančić je to uspješno odbio

Preporučujemo

Glavni sudac Marko Dergez u 18 je sati dao znak za početak finala Županijskog kupa u kojem su se sastali Radnik-Križevci i Borac Imbriovec. Križevčani su hvatali svoj treći trofej, a ‘Jembrovčani’ svoj peti. Finale se igralo bez prisutstva gledatelja, bile su prisutne samo službene osobe.

PRVO POLUVRIJEME

Prvu priliku imao je Borac nakon kornera, lopta je prebačena na drugu stativu gdje je udarac jednog od igrača Borca blokiran. Prvih dvadesetak minuta prošlo je u ispitivanju snaga i oprezu obje ekipe, barem dok se ne priviknu na hibridni travnjak glavnog stadiona u Koprivnici.

Sredinom prvog dijela Vedran Kovač promašio je fantastičnu prililku za Borac. Ubačenu loptu s desne strane na peterac Kovač je zapucao visoko preko gola. Križevčani su uzvratili sjajnom akcijom, nakon duplog pasa Dlesk je izbačen Dleska u priliku, no Buzina ga je srušio na rubu 16 metara, za što je dobio žuti karton. Lopte se primio Mihael Mladen, dobro je pucao, ali Tizaj je i taj udarac obranio.

Kako je prvo poluvrijeme odmicalo Križevčani su postepeno pojačavali pritisak na gol Borca. Borac je svoje prilike čekao iz prekida i kontre, a jedna takva došla je kad je Fažon dobro pucao iz voleja, no Vrbančić je to uspješno odbio. U zadnjim minutama prvog dijela pokušao je i Dlesk ljevicom, ali i to je otišlo preko gola. Na odmor se otišlo s rezultatom 0:0.

DRUGO POLUVRIJEME

U svlačionici je kod Križevaca ostao Mihael Mladen, a ušao je Posarić. Malo je bilo uzbuđenja početkom drugog poluvremena, najveća bitka vodila se na sredini terena. Križevčani su uspjeli u 60. minuti kreirati dobru priliku, no udarac jednog od napadača prošao je pored vratnice.

Borac je i dalje čekao pogrešku obrane Radnika, najviše je to vrebao brzonogi Kovač. Kemenović je napravio tri izmjene u 70. minuti kako bi pojačali pritisak prema golu Borca, te je to odmah urodilo plodom, Dlesk je ubacio pred gol, no Stubičan nije bio precizan. Samo koju minutu kasnije (72. min) Bastašić je izvrtio svog čuvara i ubacio na glavu Dlesku koji nije uspio uputiti dobar udarac, a šansa je bila obećavajuća.

Križevci su napadali i napadali, a Borac  je zabio. Lopta je ubačena iz kuta, a u gužvi se najbolje snašao branič Nikola Grabar koji je zabio za vodstvo Borca u 83. minuti!

Križevci su bacili sve karte u napad, a s klupe Borca doletjela je jedna lopta viška, zbog čega je predstavnik kluba, koji se vodi kao trener u zapisniku, Darko Fajdić dobio crveni karton. Veliku priliku u nadoknadi imao je Mačković kojem je udarac obranio Tizaj. Borac je iskusno dočekao kraj utakmice i počeo slaviti peti naslov pobjednika Županijskog kupa!

Video zadnjih trenutaka i dodjele pogledajte OVDJE.

Finale Županijskog kupa, 9. lipanj, 18 sati

Radnik-Križevci – Borac Imbriovec 0:1

Foto: Ivan Brkić (Glas Podravine)

- Advertisement -

Najnovije objave