Petak, 12. srpnja 2024.

[FOTO, VIDEO] Općina Gola proslavila svoj dan, načelnik Milinković istaknuo tri strateška potencijala

Osim obnove spremišta kod DVD-a Gola, veliki projekt koji je u tijeku jest izgradnja nove zgrade dječjeg vrtića, čime će se proširiti kapaciteti postojećeg i moći primiti još polaznika. Pokraj vatrogastva, kao strateški potencijali Prekodravlja ističu se poljoprivreda i turizam

- Oglas -

Svečanom sjednicom u Društvenom domu u Goli obilježeni su Dani općine Gola. Uzvanici su se prije toga okupili kod novouređenog vatrogasnog spremišta, odakle su mimohodom krenuli prema Društvenom domu, gdje ih je dočekao svečani program.

Pokraj obnove spremišta kod DVD-a Gola, veliki projekt koji je u tijeku jest izgradnja nove zgrade dječjeg vrtića, čime se proširiti kapaciteti postojećeg i čime će moći primiti još polaznika.

– Imamo osam skupina djece u vrtićima, a pokazala se potreba da se još proširimo. Tu je i drugi strateški cilj koji ste vidjeli, a to je vatrogastvo. Stručno, osposobljeno i opremljeno. Ljudski potencijal je jak, a prostorno ćemo se još proširiti. Tu je i poljoprivreda, poglavito stočarstvo, koje nastojimo očuvati – rekao je načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, navodeći i druge snage Prekodravlja, poput turizma.

- Oglas -

Nakon njega svima se obratio načelnik Općine Sokolovac uime svih načelnika, Vlado Bakšaj:

– Svaki put kad ovdje dolazim unaprijed se veselim. Evo vidite ove dizalice, ja nisam ovdje nijednom došao, a da se ovdje nešto nije gradilo, i to baš za potrebe ovih ljudi, radišnih, vrijednih. Sve im želim da ostane ovako i da se općina razvija kao što i do sada – istaknuo je Bakšaj.

Stjepan Milinković
Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola // Foto: Krešo Puklavec

U ime Koprivničko-križevačke županije obratio se zamjenik župana Ratimir Ljubić:

– Lijepo je ovdje biti u ovoj općini, ja sam osobno i posebno vezan uz Golu jer je moja mama iz ovog kraja, a lijepo je biti ovdje gdje se radi i gdje postoji briga za svakog pojedinačnog, počevši od naših najmlađih – naveo je Ljubić, nadodavši usput kao čelnik Županijskog stožera civilne zaštite kako vodostaj Drave ne bi trebao više rasti.

- Oglas -

Na kraju se svima okupljenima obratio gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić:

– Ovo što smo danas čuli puni nas jednim optimizmom i govori nam jako puno o tome koliko radite sjajnih stvari, da Općina Gola ide naprijed, da bude ponos Podravine i cijelog Prekodravlja. To nije jednostavan posao, pogotovo u današnje vrijeme gdje se puno toga mijenja, u stilu života i poslovanja, a ono što je vidljivo svaki puta kada dođemo ovdje je da vama to definitivno, sva ova desetljeća uspijeva – zaključio je Jakšić.

Foto: Krešo Puklavec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti