Srijeda, 21. veljače 2024.

FOTO, VIDEO Općina Novigrad Podravski svečano obilježila svoj dan

Načelnik Općine Zdravko Brljek – Brčo u svom je govoru istaknuo kapitalne investicije; asfaltiranje Miholjanskog puta, izgradnju pješačke staze u Koprivničkoj ulici te uređenje Gajeve ulice u Novigradu Podravskom

- Oglas -

U Vatrogasnom domu u Novigradu Podravskom u petak je u kasnim popodnevnim satima održana svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Novigrad Podravski.

Načelnik Općine Zdravko Brljek – Brčo u svom je govoru istaknuo kapitalne investicije; asfaltiranje Miholjanskog puta, izgradnju pješačke staze u Koprivničkoj ulici te uređenje Gajeve ulice u Novigradu Podravskom.

Osim toga, ulagalo se u proširenje groblja sveta Klara, obnovu mrtvačnice i postavljanje semafora za dostojanstvene ispraćaje pokojnika. Započeta je i revitalizacija potoka Komarnice u suradnji s hrvatskim vodama, a provedeno je još nekoliko projekata.

- Oglas -

– Općina Novigrad Podravski svrstana je među 10 najboljih hrvatskih općina u području izdvajanja za socijalnu zaštitu po analizi portala Načelnik.hr. Zadržali smo kontinuitet zadnjih četiri godine tako da smo prema istraživanju Instituta za javne financije i ove godine ocijenjeni ocjenom 5 vezano uz transparentnost proračuna. U ovom istraživanju se ne valorizira javni i jasan prikaz trošenja proračunskog novca, a koji smo mi kao prva Općina u državi uveli 1. siječnja 2020. godine – rekao je Brljek.

Trenutačno se u Novigradu rekonstruira Dječji vrtić Fijolica, u planu je izgradnja montažnih tribina na nogometnom igralištu u Novigradu Podravskom te dječjeg igrališta u Delovima, uređenje Ulice Trnove, kao i zelena tranzicija Novigrada Podravskog.

Nazočnima su se obratili i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, načelnik Općine Drnje Petar Dombaj te gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

– Na lokalnoj razini nema mjesta za ideologije, za svađe i nekakve animozitete. Jer mi i kad smo svi skupa, teško ostvarujemo svoje ciljeve, i moramo se stvarno držati zajedno da bi mogli napraviti najviše za naše sugrađane, za sve one koji su nas birali i koji su nam dali povjerenje. Pred nama je novo programsko razdoblje Europske unije, a ono o čemu nitko ne govori jest da je ovo drugo i zapravo zadnje programsko razdoblje za infrastrukturne projekte. Svi se moramo potruditi najbolje iskoristiti europska sredstva i omogućiti našim sugrađanima da imaju najbolje moguće infrastrukturne uvjete – rekao je Hrvoje Janči.

Melita Mulić, izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića, prenijela je njegove srdačne pozdrave.

- Oglas -

– Prvi put sam u Novigradu Podravskom bila prije dvije godine, prije lokalnih izbora, i drago mi je da su građani prepoznali rad načelnika i predsjednika vijeća te da su nastavili taj kontinuitet. Podravci su vrlo sistematični, radišni, vrlo konstruktivni i predani. Pred nama su mnogi izazovi, ali ne sumnjam da ćemo na njih uspjeti uspješno odgovoriti – rekla je Melita Mulić.

Video zapis možete pogledati OVDJE.

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća, u Novigradu Podravskom u večernjim satima slijedi zabava uz Psihomodo Pop.

FOTO: Luka Krušec/Lumedia 

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti