Utorak, 5. srpnja 2022.

FOTO-VIDEO Sportske igre studenata u Koprivnici, sudjeluje šest visokoškolskih ustanova

Na sportskim terenima snage odmjeruju studenti šest visokoškolskih ustanova, i to Veleučilišta u Bjelovaru, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina, Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Učiteljskog fakulteta, odsjeka u Čakovcu i Sveučilišta Sjever

Preporučujemo

Na sportskim terenima uz Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta Sjever danas se održavaju 4. Sportske igre studenata sjeverozapadne Hrvatske.

Riječ je o događaju koji okuplja studente sveučilišta, visokih škola i veleučilišta s prostora sjeverozapadne Hrvatske, a u cilju promocije brojnosti i važnosti studentske populacije, povezivanja studenata te promocije važnosti rekreativnog i natjecateljskog sporta među mladima i unutar akademske zajednice.

“S obzirom da u Hrvatskoj, kao i u Europi, bilježimo kontinuirani pad broja studenata važno je ovakvim događajima približiti studiranje lokalnoj i široj zajednici kako bismo potaknuli neke buduće studentice i studente na ulazak u akademsku zajednicu. Projekt povećava vidljivost ne samo studentske populacije i visokoškolskih institucija, nego služi i promociji gradova i županija obuhvaćenih njime”, poručili su organizatori.

Na sportskim terenima snage odmjeruju studenti šest visokoškolskih ustanova, i to Veleučilišta u Bjelovaru, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina, Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Učiteljskog fakulteta, odsjeka u Čakovcu i Sveučilišta Sjever. Natječu se u malom nogometu, odbojci, košarci, badmintonu, stolnom tenisu i šahu.

“Ove godine igre imaju osobit cilj, a to je prikupiti sredstva za izradnju ‘workout-parka’ kao trajne vrijednosti za studente u  Koprivnici, kojom ćemo studenticama i studentima osigurati besplatan, lak i jednostavan pristup vježbanju kao osnovi zdravog života. Imajući u vidu višegodišnju snažnu suradnju i sinergiju Sveučilišta Sjever s lokalnim gospodarskim perjanicama poput Podravke, Belupa i Carlsberga, podršku Grada Koprivnice, kao i potporu glavnog pokrovitelja SC-a Varaždin, ne sumnjamo da ćemo ostvariti taj  vrijedan cilj”, zaključili su organizatori.

Svečanosti otvorenja Sportskih igara ispred Grada Koprivnice prisustvovao je gradonačelnik Mišel Jakšić koji je svim sudionicima zaželio puno uspjeha u natjecanju.

Video možete pogledati OVDJE.

Foto: Luka Krušec / LuMedia

- Advertisement -

Najnovije objave