Utorak, 5. srpnja 2022.

FOTO Predivnim programom obilježen Dan Osnovne škole Đuro Ester iz Koprivnice

Posebno emotivno ravnateljica Sanja Prelogović se obratila okupljenima. Naime, ovaj Dan škole slavi se posljednji puta u ovakvom učeničkom i nastavničkom sastavu jer od iduće školske godine dio učenika i nastavnika prelazi u novu osnovnu školu na Podolicama

Preporučujemo

Svečanom akademijom u dvorani Domoljub u petak je obilježen Dan Osnovne škole Đuro Ester iz Koprivnice.

Uz proslavu 63. Dana škole, obilježeno je i 40 godina prijateljstva s Osnovnom školom Olge Meglič iz slovenskog Ptuja te 10 godina Učeničke zadruge Đurđica.

Na samom početku svečanosti podijeljene su zahvalnice za uspješne rezultate i doprinos ugledu škole učenicima koji su sudjelovali na županijskim i međunarodnim natjecanjima.

Posebno emotivno ravnateljica Sanja Prelogović se obratila okupljenima. Naime, ovaj Dan škole slavi se posljednji puta u ovakvom učeničkom i nastavničkom sastavu jer od iduće školske godine dio učenika i nastavnika prelazi u novu osnovnu školu na Podolicama, stoji na službenim gradskim stranicama.

– Život je ispit i ništa u našim životima nije nevažno, sve ima smisla i ništa nije slučajno. Svaki dan je važan, svaka sekunda je prilika da budemo još bolji, povezaniji i iskreniji i mi odrasli, djeca, roditelji. Te životne vrijednosti njegovali smo u našem kolektivnu – kazala je ravnateljica Sanja Prelogović te zamolila učitelje i nastavnike da i dalje grade ovakav kolektiv bez obzira u kojoj školi će raditi.

Ispred Grada Koprivnice svečanosti je prisustvovao gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Veliko hvala onima koji su nas ovdje okupili, a to su naši učenici i učenice sa svojim nastavnicima i nastavnicama te stručno i tehničko osoblje predvođeno ravnateljicom Sanjom Prelogović. Veliko hvala i svim prijašnjim generacijama koje su stvarale ovu školu i stvarale dobar i pozitivan duh škole. Ono što me posebno veseli je da smo ostvarili obećanje staro 40 godina, a to je nova sportska dvorana škole. Također uredili smo okoliš škole, pripremili dokumentaciju za energetsku obnovu, a od iduće školske godine zahvaljujući izgradnji nove škole na Podolicama Osnovna škola Đuro Ester kreće s jednosmjenskom nastavom – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Dodajmo i da se s obilježavanjem Dana škole započelo početkom tjedna, i to humanitarnom prodajom igračaka, sportskim danom, otvorenjem novouređenog prostora uz školu te radionicama i priredbom.

Foto: Grad Koprivnica

- Advertisement -

Najnovije objave