Subota, 15. lipnja 2024.

FOTO-VIDEO Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Rasinja, dodijeljene Zlatne plakete zaslužnim mještanima

Središnji događaj obilježavanja Dana Općine Rasinja svakako je tradicionalna svečana sjednica, na kojoj su brojni uzvanici i gosti imali prilike čuti sva postignuća na području Općine Rasinja, a dodijeljene su i Zlatne plakete zaslužnim mještanima

- Oglas -

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u mjesnom društvenom domu u petak je obilježen Dan Općine Rasinja.

Na svečanost su pristigli brojni uvaženi gosti, predstavnici općina, županije i županijskih i drugih institucija, ali i tvrtki, uz druge uzvanike i same mještane Rasinje.

Prvi je pred okupljene stao Zvonimir Fajfarić, predsjednik Općinskog vijeća, osvrnuvši se na godinu koja iza Općine Rasinja.

- Oglas -

– Svih ovih godina sa skromnim sredstvima ulažemo u razvoj naše općine, a najviše se ulaže u komunalnu infrastrukturu i modernizaciju cesta. Na području općine ima više od 200 kilometara nerazvrstanih cesta i puteva, koje uspijevamo održavati. Na kraju smo realizacije izgradnje kanalizacijske mreže i priključaka na vodovodnu mrežu – istaknuo je Fajfarić, dodavši kako su nabrojani samo neki od projekata.

FOTO-VIDEO Općina Rasinja slavi 31. rođendan

Na taj i na druge važnije projekte dotaknuli su se i ostali govornici, uključujući i načelnika Općine Rasinja Danimira Kolmana.

– Prošla je godina zasigurno bila jedna od najzahtjevnijih perioda ovog našeg mandata. Samo je prošla godina prošla u jeku brojnih investicija. Radilo se na svemu, od kanalizacije i vodovoda do sportske dvorane, koja je realizirana uz pomoć Koprivničko-križevačke županije. Što se tiče aglomeracije, jako veseli što smo dobili značajna sredstva za produženje sjeveroistočnog dijela općine, tako da su konačno svi stanovnici naše općine dobili priključak na pitku vodu – istaknuo je Kolman.

Danimir Kolman, načelnik Općine Rasinja
Danimir Kolman, načelnik Općine Rasinja // Foto: Krešo Puklavec

U ime svih načelnika općina obratio se načelnik Gole Stjepan Milinković koji je u svom stilu poželio svim okupljenima i mještanima Rasinje sretan Dan njihove Općine.

- Oglas -

– Uistinu voditi jednu ovako zahtjevnu općinu, jednu od najvećih u našoj županiji, treba silno umijeće, puno ljubavi, kao i vjere. Treba imati, kao što sam rekao, puno ljubavi, ali treba imati i prijatelje. Prijatelje na svim razinama. Ovdje je prije mene spomenuta “majka”, naša županija, koja vodi brigu o svim našim općinama da budu ravnomjerno razvijene, da unaprjeđuju kvalitetu života u svim sredinama pa tako i u ovom mjestu, koje ima puno potencijala – istaknuo je u svom govoru Milinković.

Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola
Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola // Foto: Krešo Puklavec

U ime već spomenute „majke” obratio se i župan Darko Koren, posebno spomenuvši projekt obnove dvorca Inkay, također jednog od najvećih projekata koji tek čeka na svoju realizaciju.

– Nakon dugo vremena došli smo u priliku da po prihvatljivoj cijeni kupujemo tu, kako su je nazivali, “ruševinu”. I nije bilo to baš lako, kada tako nešto kupite, naravno da se očekuje da se tu nešto dogodi, da se nešto napravi. Vjerujte, u ove tri godine se time intenzivno bavimo i ne odustajemo. U tijeku smo zadnje faze javnog savjetovanja te bi već idući tjedan trebali ići s javnim natječajima – otkrio je Koren.

Darko Koren, koprivničko-krževački župan
Darko Koren, koprivničko-krževački župan // Foto: Krešo Puklavec

Među zadnjima se obratio saborski zastupnik i načelnik Kalinovca Darko Sobota.

– Kada sam se još kao zamjenik župana počeo upoznavati ovaj kraj naše županije, pa tako i Općinu Rasinja, i tako se upoznao s problemima s kojima se žitelji Rasinje susreću i na koji ih način riješiti, danas nakon 15 godina od prvog susreta mogu reći da je ovdje, usuđujem se reći, uvijek bila jedna dobra ekipa koja je sama po sebi bila garancija za ovakav razvoj i podizanja standarda života – zaključio je Sobota.

Darko Sobota, saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac
Darko Sobota, saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac // Foto: Krešo Puklavec

Nakon svih govornika dodijeljene su nagrade, odnosno Zlatne plakete Općine Rasinja za doprinos društvenom životu i razvoju županije. Dobitnici su Estera Rac, Slavica Samoborec, Vjekoslav Kuharić, pjevački zbor umirovljenika Općine Rasinja kao i Koprivničko-križevačka županija.

U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi i članice pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja, a dodajmo i da je uoči svečane sjednice održana i sveta misa u crkvi Našašča svetog Križa u Rasinji.

Foto i video: Krešo Puklavec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti