Subota, 28. svibnja 2022.

FOTO-VIDEO Velika proslava Velike Gospe u Marijinom svetištu u Molvama

Uz koncelebraciju više svećenika, središnje misno slavlje predvodio je varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Biskup je u sklopu svete mise blagoslovio i temelje duhovno – pastrolanog centra Oaza Bezgrešne čija će gradnja uz molvarsku crkvu započeti u idućim mjesecima

Preporučujemo

Blagdan je Velike Gospe, a posebno svečano je u Molvama, najvećem Marijinom svetištu u Podravini i Prigorju.

Samom blagdanu prethodila je trodnevnica koju su predslavili Đuro Hontić, Željko Paša i Tomislav Glavnik, vikar Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca i gvardijan samostana Sveti Duh u Zagrebu.

Uoči središnjeg misnog slavlja upriličena je i tradicionalna procesija Marijanskom ulicom sa zavjetnim kipom Majke Božje Molvarske koji će u župnoj crkvi ostati do blagdana Male Gospe, 8. rujna. Tada će biti vraćen u zavjetnu kapelicu na mjesnom groblju.

Uz koncelebraciju više svećenika, središnje misno slavlje predvodio je varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Biskup je u sklopu svete mise blagoslovio i temelje duhovno – pastrolanog centra Oaza Bezgrešne čija će gradnja uz molvarsku crkvu započeti u idućim mjesecima.

Inače, ove godine obilježava se 550. obljetnica od nastanka kipa Majke Božje.

U dugom nizu godina vjernici župa i hodočasnici podravskog kraja hodočastili su u ovo Marijino svetište u Molvama. Marijina prisutnost i uslišane molitve vjernika svjedoče nam o Njezinu izboru mjesta u kojem Ona privlači k sebi svoju djecu kako bi im bila Majka na putu svetosti, Pomoćnica na životnim stazama, Zagovornica kod nebeskog Oca. Marija je kroz stoljeća svima koji su se Njoj utjecali bila posrednica milosti. Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije kao Marijino svetište u srcu Podravine mjesto je zahvale i okupljanja vjernika hodočasnika.

Drveni kip koji predstavlja Marijin lik ostao je sačuvan više od pet stoljeća unatoč svim povijesnim i vremenskim prilikama i neprilikama. Njezina prisutnost po čudotvornom kipu Majke Božje Molvarske prepoznatljiva je i danas. Svjedoče o tome brojni hodočasnici koji tijekom cijele godine, posebno u vremenu organiziranih hodočasničkih molitvenih dana dolaze u Njezino svetište.

Video s proslave Velike Gospe u Molvama pogledajte OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave