Petak, 2. prosinca 2022.

FOTO Višnja Pevec kuma u martinjskoj ceremoniji u Donjoj Drenovi

U Kuriji Omilje u Donjoj Drenovi, u organizaciji Turističke zajednice Sveti Ivan Zelina i Zagrebačke županije održala se ovogodišnja proslava Martinja

Preporučujemo

Krštenje mošta je narodni običaj i višestoljetna tradicija, kojom se posebnim obredom u povodu blagdana svetog Martina, mlado vino (mošt) pokrštava u vino.

U Kuriji Omilje u Donjoj Drenovi, u organizaciji Turističke zajednice Sveti Ivan Zelina i Zagrebačke županije održala se ovogodišnja proslava Martinja.

Krstila se čuvena zelinska Kraljevina, a vina su točile Vinarija Bedeković, Vinarija Kos – Jurišić i Vinarija Kos i kao gost Vinarija obitelji Pevec, koja je oduševila vinom crne sorte Sirah.

Višnja Pevec, poznata poduzetnica i suvlasnica Vinarije Pevec pozvana je da bude kuma u martinjskoj ceremoniji krštenja mošta u vino u Kuriji Omilje koju je sjajno uz puno duhovitih pučkih doskočica, kako i priliči trenutku, vodio “preštimani i veleučeni” Biškup Borko.

Uz mlado vino posluženi su i pečeni maroni i kesteni, te vrhunska tradicijska domaća hrana – pečenice, krvavice, ječmena i heljdina kaša i kiselo zelje. Sjajnoj zabavi pridonio je nastup tamburaškog sastava Miki Tribute Band koji je spletom skladbi posvećenih Martinju i vinu razgalio nazočne.

Martinje u Svetom Ivanu Zelini
Martinje u Donjoj Drenovi // Foto: Facebook Visit Sveti Ivan Zelina

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti