Petak, 1. srpnja 2022.

FOTO Župni dječji zbor Zvončići iz koprivničkih Močila proslavio 35 godina djelovanja

Nakon svečane liturgije, uslijedio je svečarski koncert mladih pjevača u kojem su im se pridružile mlade glumačke snage, Roko i Klara Međimorec, izvevši antologijsku scenu svađe Regice i Presvetog iz poznatih Gruntovčana

Preporučujemo

Vjerski, pastoralni, liturgijski, ali i glazbeni život Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Močile iz Koprivnice nezamisliv je bez župnog dječjeg zbora “Zvončići”.

Već 35 godina brojne generacije djece i mladih svoje glazbene talente daruju Gospodinu.

Proslava ovog raspjevanog jubileja bila je 29. svibnja, na 7. vazmenu nedjelju.

Središnje svečano euharistijsko slavlje predvodio je mons. Leonard Markač, župnik, osnivatelj i prvi voditelj “Zvončića”.

“Zahvalan sam dragome Bogu i Majci Božjoj Močilskoj što me tolike godine rada u ovoj župi prati gromoglasno pjevanje djece. Zbor smo osnovali u vremenima kada je bilo teško djeci koja su išla u crkvu. Takva su bila vremena. Brojni od njih sada imaju i preko 50 godina. Isplatilo se. Pred nama je već trideset i peta generacija sretnih i veselih mališana. Vi ste nositelji sadašnjosti i budućnosti ove zajednice pjevača. Bio bih sretan kada bi se ovakve obljetnice slavile još dugi niz godina”, poručio je mons. Markač.

Mons. Markač prisjetio se i zborovođa koji su utkali svoje znanje i napore kako bi zbor što kvalitetnije zvučao:

“Zbor je preuzela s. Monika iz družbe sestara Kćeri Božje Ljubavi nakon koje je došao blagopokojni maestro Vlado Dolenec. Njegova smrt nas je iznenadila, no zbor nikada nije prestao djelovati. Tu su bili još i Jadranka Slobođanac, Dražen Kiš, Martina Tomas te sadašnji voditelj Ivon Fabijanec. Svima od srca zahvaljujem za uložene napore”.

Nakon svečane liturgije, uslijedio je svečarski koncert mladih pjevača u kojem su im se pridružile mlade glumačke snage, Roko i Klara Međimorec, izvevši antologijsku scenu svađe Regice i Presvetlog iz poznatih Gruntovčana. Oduševljenost publike nije izostala. Gromoglasnim pljeskom brojni okupljeni podržali su rad najmlađe zajednice ove župe poželjevši još puno istih susreta.

Zahvalu u ime “Zvončića” izrekla je župna suradnica i katehistica Ljiljana Zagrajski.

“Svjesni smo da je bilo kakva vodstvena uloga bila i još uvijek je teška. Osnovati je možda još i lako, ali držati zajednicu na okupu velika je i zahtjevna odgovornost. Svoj test odgovornosti prošao je i naš župnik već 35 puta. Brojne župe nemaju ni pjevane mise, a mi se možemo i moramo pohvaliti s tri velika pjevačka zbora. Zahvalni smo mu što nam je podario mogućnosti da živimo u ovako lijepoj i raspjevanoj zajednici”, istaknula je katehistica Ljiljana Zagrajski.

Zahvalni poklon župniku predale su dugogodišnje članice zbora.

Tekst: Ivon Fabijanec, foto: Mateo Šulj

- Advertisement -

Najnovije objave