Četvrtak, 22. veljače 2024.

GASTRO TRAŽILICA Ovo morate probati: prefini buncek, domaća pogača s čvarcima i palačinke sa sladoledom novi su aduti koprivničkog restorana Štagelj

Što se tiče bunceka, tu nema previše filozofije, svi mi znamo da nijedna jesen ne može započeti bez pravog bunceka, kiselog zelja i graha, a to zna i Štagelj. Tradicionalno jelo koje zahtjeva samo dobre namirnice, a ovdje ćete baš to dobiti na tanjuru

- Oglas -

Topli ljetni dani uskoro nam odlaze, a u poznatom koprivničkom restoranu Štagelj polako počinju pripreme za jesen i nove specijalitete pa smo u tom duhu probali njihovu dobro poznatu klasiku.

Juhu od hajdine kaše i vrganja, buncek s grahom i kiselim zeljem, domaću pogaču iz krušne peći s čvarcima i za kraj Lino Lada palačinke sa sladoledom.

Juha od hajdine kaše i vrganja
Juhu od hajdine kaše i vrganja // Foto: Luka Krušec/Lumedia

Priču smo naravno otvorili s njihovom domaćom juhom koja nas svaki put oduševi svojom jednostavnošću i kvalitetom. Apsolutni domaći štih, bogata, gusta uz vrhunski okus sušenih vrganja, prava je jesensko-zimska priča koja će vas oduševiti na prvu.

- Oglas -
Buncek s grahom i kiselim zeljem
Buncek s grahom i kiselim zeljem // Foto: Luka Krušec/Lumedia

Što se tiče bunceka, tu nema previše filozofije, svi mi znamo da nijedna jesen ne može započeti bez pravog bunceka, kiselog zelja i graha, a to zna i Štagelj. Tradicionalno jelo koje zahtjeva samo dobre namirnice, a ovdje ćete baš to dobiti na tanjuru.

Sjajna priča za početak jeseni
Sjajna priča za početak jeseni u restoranu Štagelj // Foto: Luka Krušec/Lumedia

Pogača iz krušne peći s čvarcima priča je za sebe. Nju možete jesti samostalno, ali paše i uz juhu te glavno jelo. Za kraj dobili smo jedan klasičan desert, ali s potpisom ovog restorana koji je u vlasništvu Podravke – palačinke sa sladoledom, uz to punjene bijelom čokoladom i Lino Lada Gold te prelivene istom kombinacijom.

Palačinke sa sladoledom
Palačinke sa sladoledom, uz to punjene bijelom čokoladom i Lino Lada Gold te prelivene istom kombinacijom // Foto: Luka Krušec/Lumedia

A ako vam to nije dosta čokolade tu je još i Lino Lada sladoled koji se idealno nadopunjuje uz ove domaće palačinke.

Sjajna priča za početak jeseni, tako da palac gore za Štagelj!

Buncek
Prefini buncek u Štaglju // Foto: Luka Krušec/Lumedia

Cijene:

- Oglas -

Juha od hajdine kaše i vrganja 25 kn
Buncek s grahom i kiselim zeljem 60 kn
Domaća pogača iz krušne peći s čvarcima 8 kn
Lino Lada palačinke sa sladoledom 25 kn

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti