Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković: Sigurnost građana Hrvatske je u sigurnim rukama

Tucaković je uputio javnu zahvalu svim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima u povodu borbe s pandemijom koronavirusa te razornog potresa u Zagrebu.

Preporučujemo

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik, uputio je javnu zahvalu svim vatrogascima koji u ovim teškim danima borbe protiv koronavirusa ne prestaju s izazovnim intervencijama.

“Svakodnevica vatrogasnog posla je opasna i puna izazova, ali ono što smo doživjeli prethodnih dana stavilo je sve naše snage na test. U jeku pandemije, snažan potres pogodio je Zagreb, a vatrogasci su od prvog trenutka bili na terenu. Više od 400 intervencija koje su odradili zagrebački vatrogasci, a koje je uspješno vodio zapovjednik JVP-a Grada Zagreba Siniša Jembrih, uključivale su gašenje požara objekata, otvaranje stanova, dizala, zatvaranje plina i vode, izvlačenje nepokretnih osoba, sanacije dimnjaka, krovišta i napuklih zidova, tražilo je danonoćni angažman profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca. U ovim se je trenucima javila i vatrogasna solidarnost, a pomoć su nudili kolege iz cijele Hrvatske i na tome im hvala.

Dok su zagrebački vatrogasci otklanjali posljedice potresa, požari su bjesnili diljem obale, ponekad i po nekoliko dana. Zahvaljujući vatrogascima svi su uspješno ugašeni, bez ljudske žrtve i materijalne štete.

Paralelno s ovim događanjima, vatrogasci su bili aktivno angažirani na suzbijanju epidemije koronavirusa na području cijele Hrvatske.

Kao glavni vatrogasni zapovjednik mogu samo reći da sam ponosan na sve ono što ste napravili i što radite i dalje. Brojni su izazovi i dalje pred nama, ali građani Republike Hrvatske mogu biti mirni jer je njihova sigurnost u pravim rukama.

Pozivam vas da i dalje budete na usluzi svim građanima te da nastavite odličnu suradnju sa svim pripadnicima žurnih službi MUP-a, HCK-a, MORH-a, HGSS-a, HMP-a te s predstavnicima jedinica lokalne samouprave i stožerima civilne zaštite. Molimo da i dalje pratite upute Nacionalnog stožera civilne zaštite i ponašate se u skladu s njima kako bismo zajedničkim snagama prebrodili ovu krizu.

Vatrogasci, hvala vam na svemu, istaknuo je Tucaković.

- Advertisement -

Najnovije objave