Petak, 2. lipnja 2023.

Grad Đurđevac prijavio projekt za osiguravanje dodatnih sredstava za pomoćnike u nastavi

Kao i svake godine cilj nam je zaposliti što više osoba kako bi se djeci s teškoćama osigurao dovoljan broj pomagača koji su im potrebni za savladavanje i praćenje nastavnog sadržaja, istaknuo je gradonačelnik Janči

Grad Đurđevac je prije devet godina prepoznao važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi, a sredstva za financiranje projekta svake godine osigurava putem Europskog socijalnog fonda, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te iz vlastitog proračuna.

Tako je i ove godine osigurao sredstva za projekt pomoćnika u nastavi iz fondova EU, a ovaj je tjedan podnesena prijava za sufinanciranje vlastitog udjela Grada u projektu, čime će se osigurati dodatnih 8.500 eura za provođenje projekta.

Pomoćnici u nastavi
Foto: Grad Đurđevac

Podsjetimo, početkom školske godine zaposleno je 17 pomoćnika u nastavi u Osnovnoj školi Đurđevac, a ukupna vrijednost projekta iznosi 103.000 eura, od kojih Europska unija sufinancira 90 posto.

Učenici s teškoćama u razvoju predstavljaju posebno ranjivu skupinu te im se ovim projektom nastoji pružiti neposredna podrška u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti te emocionalnom funkcioniranju.

Hrvoje Janči
Hrvoje Janči // Foto: djurdjevac.hr

“Kao i svake godine cilj nam je zaposliti što više osoba kako bi se djeci s teškoćama osigurao dovoljan broj pomagača koji su im potrebni za savladavanje i praćenje nastavnog sadržaja. Pomoćnici u nastavi i učenici postali su puno više od pomagača u učenju i socijalizaciji – postali su prijatelji. Svako je dijete drugačije, što znači da je sadržaje i metode rada potrebno prilagoditi svakom pojedinom učeniku, stoga im je potreban pomoćnik koji također olakšava i rad učiteljima te ostalim učenicima u razredu”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti