Ponedjeljak, 2. kolovoza 2021.

Grad Koprivnica i partneri osigurali za sve osnovnoškolce besplatne bilježnice

Za učenike od 1. do 4. razreda u paketu će biti 14 bilježnica, a učenike od 5. do 8. razreda 19 bilježnica, objasnio je gradonačelnik

Preporučujemo

Grad Koprivnica tradicionalno nastavlja projekt besplatnih bilježnica za sve koprivničke osnovnoškolce.

Projektu koji je predstavljen u četvrtak, 22. srpnja, odazvali su se mnogobrojni sponzori i donatori.

– Najvažnija informacija za naše školarce i njihove roditelje je da mogu početkom školske godine očekivati besplatne pakete udžbenika, radnih bilježnica i naravno običnih bilježnica. Ove godine imamo 2434 učenika, od čega je 279 prvašića i za sve njih osigurano je sve potrebno za školu– istaknuo je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Besplatne bilježnice

Ovogodišnji partneri Gradu Koprivnici na projektu besplatnih bilježnica su Podravka, Radnik, Podravska banka, Komunalac, Koming, Koprivničke vode, OTP banka, Tehnix, Vemo trade, Hartmann, Belupo i PRO-PING.

Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta je oko 250.000 kuna.

– Tiskano će biti ukupno 42.460 bilježnica, za učenike od 1. do 4. razreda u paketu će biti 14 bilježnica, a učenike od 5. do 8. razreda 19 bilježnica – objasnio je gradonačelnik.

Ove godine projekt besplatnih bilježnica obilježila je i zanimljiva suradnja. Naime, grafička rješenja za bilježnice Grada, Komunalca i Koprivničkih voda dali su lokalni umjetnici i to Zvonimir Haramija, Iva Bolfek i Andreja Živko.

Besplatne bilježnice

– Novi vizuali su doista fantastični i uopće ne sumnjam da će se svidjeti onima koji će ih koristiti – istaknuo je gradonačelnik.

Također Iva Bolfek izradila je ilustraciju za majice koje će početkom godine dobiti svi prvašići.

– Sretna sam kao odgajatelj i roditelj da mogu biti u ovom projektu i važno je napomenuti da smo se svi ovom radu približili i s likovne ali i stručne strane. I moja djeca imala su priliku koristiti ove bilježnice i dosita mogu iz vlastitog iskustva reći da je to hvalevrijedan projekt – kazala je Andreja Živko.

Besplatne bilježnice

Konferenciji za medije prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, predsjednica uprave Komunalca Nataša Tetec, članica uprave Komunalca Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca, zamjenica direktora Koprivničkih voda Sandra Sinjeri te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

Najnovije objave