Četvrtak, 6. listopada 2022.

Hoće li Stožer dozvoliti rad kafićima do ponoći?

Ako dođe do povećanja broja, to će biti uz pridržavanje epidemioloških mjera distance, nošenja maski i drugih propisanih mjera

Preporučujemo

Nakon velikog popuštanja epidemioloških mjera očekuju se daljnje relaksacije, piše N1 prenoseći Jutarnji list, navodeći da će kafići od utorka raditi do ponoći, ali i dalje samo na terasama.

Kako dnevnik doznaje od izvora bliskog nacionalnom Stožeru civilne zaštite, jedna od novih mjera zasigurno bi bila produljenje radnog vremena ugostitelja za sat vremena, odnosno s 23 sata na pola noći.

Sugovornici kažu kako ipak trebamo biti u korak s turističkom sezonom i omogućiti našim i stranim gostima da, koliko je god to moguće, uživaju u ljetu.

Kako sada stvari stoje, doznaje dnevnik, neće biti popuštanja u smislu otvaranja unutarnjih dijelova kafića jer smatraju da je to epidemiološki dosta riskantno, a i većina kafića ima terase na kojima gosti ipak mogu biti bez većih ograničenja, a ugostitelji mogu raditi.

Također, razmatra se i moguće povećanje broja okupljenih koje je sada ograničeno na stotinu, ali i to je upitno. No, ako dođe do povećanja broja, to će biti uz pridržavanje epidemioloških mjera distance, nošenja maski i drugih propisanih mjera.

- Advertisement -

Najnovije objave