Utorak, 18. siječnja 2022.

Crveni križ Koprivnica: odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi i darujte dragocjenu tekućinu za nečiji život

Pozivaju se svi darivatelji da se pridruže akcijama i daruju dragocjenu tekućinu, ali i da pozovu one koji do sada nisu darivali krv

Preporučujemo

Na Svjetski dan darivatelja krvi 14. lipnja počinju akcije dobrovoljnog darivanja krvi te će trajati do 18. lipnja.

Akcije će se četiri dana održati u prostorijama koprivničkog Crvenog križa, a u četvrtak će ekipe transfuzijske medicine dragocjenu tekućinu prikupljati na terenu.

“Do promjene mjesta održavanja akcija dobrovoljnog darivanja krvi došlo je zbog mjera higijensko-epidemiološke zaštite, vezano uz epidemiju koronavirusa. Umjesto u tvornici Vegeta i Podravka jela, kako je u godišnjem rasporedu bilo planirano, u petak će se akcija održati u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica. Molimo naše dobrovoljne darivatelje krvi za razumijevanje”, istaknuli su iz Crvenog križa Koprivnica.

Koprivničko društvo Crvenog križa će se zajedno sa svim darivateljima krvi pridružit  obilježavanju Svjetskog dana dobrovoljnih darivatelja krvi. Ovaj se dan obilježava u čast dr. Karla Landsteinera koji je razvio sustav određivanja krvnih grupa, a rođen je 14. lipnja 1868. godine.

Svjetski dan darivatelja krvi posvećen je svim humanim i plemenitim ljudima u svijetu koji daruju krv, a slogan ovogodišnje kampanje je Darujte krv, očuvajte život.

Poruka naglašava važnost svakog darivatelja krvi u očuvanju života i ozdravljenju, a što se pokazalo i u proteklom periodu pandemije koronavirusa. I ovom se prigodom želi istaknuti i javno zahvaliti darivateljima krvi za njihov doprinos u dobrovoljnom i neplaćenom darivanju krvi u cilju opskrbe nacionalnog zdravstvenog sustava s dostatnim količinama sigurne krvi i krvnih pripravaka.

Također, uloga mladih dobrovoljnih darivatelja krvi je od neprocjenjive važnost, onih koji su sada darivatelji, a posebno za budućnost onih koji dolaze i koji će postati dobrovoljni darivatelji.

RASPORED AKCIJA

  • Ponedjeljak, 14. lipnja, akcija će biti od 8.30 do 12 i od 12.30 do 16 sati u prostorijama koprivničkog Crvenog križa
  • Utorak, 15. lipnja, akcija će biti od 10 do 13.30 i od 14 do 17.30 sati također u prostorijama koprivničkog Crvenog križa
  • Srijeda, 16. lipnja, akcija će biti od 10.30 do 14 i 14.30 do 18 sati u prostorijama koprivničkog Crvenog križa
  • Četvrtak, 17. lipnja, akcije će biti od 9 do 11.30 sati u prostorima društvenog doma u Hlebinama, a poslijepodne od 13 do 16 sati u vatrogasnom domu u Novigradu Podravskom
  • Petak, 18. lipnja, akcije će umjesto u tvornici Vegeta i Podravka jela u biti u prostorijama koprivničkog Crvenog križa u od 13 do 16.30 sati

Pozivaju se svi darivatelji da se pridruže akcijama i daruju dragocjenu tekućinu, ali i da pozovu prijatelje i one koji do sada nisu darivali krv. Nikada nije kasno učiniti ovaj humani čin.

- Advertisement -

Najnovije objave