Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Hoće li veliki trgovački lanci doista uvesti ograničenje na količinu kupljenih proizvoda?

Posljednjih dana cijeli je svijet zahvatio val poskupljenja, ali i nestanka određenih namirnica s tržišta. Neki svjetski trgovački lanci u svojim su trgovinama uveli ograničenje na kupnju primjerice ulja, a razlog je taj što gotovo polovica svjetskog uvoza suncokretovog ulja stiže iz Ukrajine

Preporučujemo

Hoće li veliki trgovački lanci u Hrvatskoj doista uvesti ograničenje na količinu kupljenih proizvoda?

“Vidimo emocionalno preveliko kupovanje ulja. Vjerojatno ćemo ograničiti jednokratnu kupovinu”, najavio je u četvrtak direktor Fortenove Fabris Peruško u Dnevniku Nove TV.

Slijedom toga Dnevnik je provjerio što namjeravaju napraviti neki od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, poput Kauflanda, Lidla, Spara, Eurospina i KTC-a.

Službeno, Eurospin nije donio odluku o ograničavanju kupovine ulja ili brašna u trgovini, no jedna njihova trgovina u zagrebačkom kvartu Dubrava ipak je odlučila uvesti ograničenje na kupnju svih proizvoda iz kategorije brašna.

Na trgovini stoji natpis: “Sve proizvode iz kategorije brašno možete kupiti maksimalno dva komada po košarici”, navedeno je na obavijesti na vratima trgovine.

Veliki trgovački lanci za sada nemaju namjeru ograničavanja kupnje. Kaufland i Lidl u ovom trenutku ne planiraju nikakva ograničenja, kao ni Konzum.

KTC je također priopćio kako za sada imaju osigurane dovoljne količine svih proizvoda te da neće ograničavati količine kupnje.

Posljednjih dana cijeli je svijet zahvatio val poskupljenja, ali i nestanka određenih namirnica s tržišta. Neki svjetski trgovački lanci u svojim su trgovinama uveli ograničenje na kupnju primjerice ulja, a razlog je taj što gotovo polovica svjetskog uvoza suncokretovog ulja stiže iz Ukrajine.

Udruga njemačkih trgovaca živežnim namirnicama (BVLH) apelirala je u utorak na potrošače da ne stvaraju zalihe namirnica, posebice brašna i suncokretova ulja.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti