Srijeda, 19. lipnja 2024.

HRejting: HDZ ponovno najpopularnija stranka u Hrvatskoj, SDP je pao na drugo mjesto

Međimurskoj, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji prvi je izbor SDP, drugi HDZ, a treći opet Škoro. Što je IDS-u Istra, to je HNS-u očito sjever Hrvatske. Ondje bi sa 7,3 posto ušao u Sabor. HSS-u malo nedostaje

- Oglas -

Borba protiv epidemije koronavirusa potisnula je u drugi plan prepucavanje dviju najpopularnijih političkih stranaka HDZ-a i SDP-a, ali i općenito dotadašnju uobičajenu dnevnu politiku.

Istraživanje HRejting o popularnosti parlamentarnih stranka koje je za HRT provela agencija Promocija plus na uzorku čak 1400 ispitanika koji jamči pouzdanost odgovora od 95 posto pokazalo je kako je došlo do preokreta u popularnosti stranaka pa je tako HDZ s 29.9 posto ponovno vodeće stranka, dok je SDP s 27.4 posto na drugom mjestu.

Miroslav Škoro jedini još prelazi izborni prag. Blizu mu je samo Most od kojega je duplo slabiji HSS. Golemu skupinu ispod dva posto biračke potpore predvodi Živi zid, Pametno i izrazito regionalni IDS koji upravo zbog te regionalnosti može računati na dva ili tri mandata. HRejting je, naime, rađen po principu cijela Hrvatska jedna izborna jedinica.

- Oglas -

Međimurskoj, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji prvi je izbor SDP, drugi HDZ, a treći opet Škoro. Što je IDS-u Istra, to je HNS-u očito sjever Hrvatske. Ondje bi sa 7,3 posto ušao u Sabor. HSS-u malo nedostaje.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti