Subota, 18. svibnja 2024.

Neslužbeno: Treća i Četvrta liga neće se nastavljati, a isto vrijedi i za sve županijske lige

Jasno je da ako se neće igrati Treća HNL Sjever koja je pod ingerencijom HNS-a neće biti utakmica ni u nižim ligama. To nema nikakvog smisla, pogotovo ako bi se igralo bez publike

- Oglas -

Tijekom ponedjeljka u nogometnim krugovima na sjeveru Hrvatske proširila se vijest da se prvenstva u Trećoj HNL Sjever i Četvrtoj NL Čakovec – Varaždin, kao i u nižim ligama neće nastavljati.

Gdje ima dima, ima i vatre. Naime, sličnu informaciju na svojoj je službenoj Facebook stranici objavio i NK Međimurec Dunjkovec-Pretetinec.

“Danas je iz Središta Sjever kojim predsjeda Varaždinski nogometni savez stigla informacija kako se zaključuje prvenstvo s trenutnim poretkom u Četvrtoj NL u kojoj nastupa i naša momčad. Tako trenutno vodeća momčad na tablici NK Bednja postaje konačni ovosezonski prvak te može u viši rang ako želi, dok iz lige nitko ne ispada, ali ulaze po jedan klub iz Međimurskog nogometnog saveza i jedan iz varaždinskog nogometnog saveza”, napisali su oni.

- Oglas -

Ako je to sve točno, iako na službenim stranicama Nogometnog saveza Varaždinske županije zasad nema potvrde ovih informacija, za očekivati je da se do kraja neće igrati i Četvrta nogometna liga Koprivnica – Bjelovar – Virovitica i sve niže, županijske lige u svim nogometnim savezima na sjeveru Hrvatske.

Kako na varaždinskom i međimurskom, tako i na području Koprivničko-križevačke županije, ali i u Bjelovarsko-bilogorskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Danijel Lončar, tajnik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, rekao je da je i on čuo ove informacije iz nogometnih kuloara, ali ništa službeno.

– Nismo dobili nikakvu informaciju ni iz Hrvatskog nogometnog saveza niti iz Središta Sjever. Dakle, ne mogu ništa konkretno reći po tom pitanju – ističe Lončar.

Ponavljamo, jasno je da ako se neće igrati Treća HNL Sjever koja je pod ingerencijom HNS-a neće biti utakmica ni u nižim ligama. To nema nikakvog smisla, pogotovo ako bi se igralo bez publike.

- Oglas -

Pitanje je samo što će biti s prvacima i momčadima u “opasnoj zoni”, ali vjerojatno će doći naputak isti za sve. Prvaci će, očekuje se, biti proglašeni prema postojećem stanju i moći će ići gore ako zadovoljavaju uvjete, a nitko neće ispadati s tim da bi iduće sezone bilo više ispadanja.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti