Srijeda, 31. svibnja 2023.

Neslužbeno: Treća i Četvrta liga neće se nastavljati, a isto vrijedi i za sve županijske lige

Jasno je da ako se neće igrati Treća HNL Sjever koja je pod ingerencijom HNS-a neće biti utakmica ni u nižim ligama. To nema nikakvog smisla, pogotovo ako bi se igralo bez publike

Tijekom ponedjeljka u nogometnim krugovima na sjeveru Hrvatske proširila se vijest da se prvenstva u Trećoj HNL Sjever i Četvrtoj NL Čakovec – Varaždin, kao i u nižim ligama neće nastavljati.

Gdje ima dima, ima i vatre. Naime, sličnu informaciju na svojoj je službenoj Facebook stranici objavio i NK Međimurec Dunjkovec-Pretetinec.

“Danas je iz Središta Sjever kojim predsjeda Varaždinski nogometni savez stigla informacija kako se zaključuje prvenstvo s trenutnim poretkom u Četvrtoj NL u kojoj nastupa i naša momčad. Tako trenutno vodeća momčad na tablici NK Bednja postaje konačni ovosezonski prvak te može u viši rang ako želi, dok iz lige nitko ne ispada, ali ulaze po jedan klub iz Međimurskog nogometnog saveza i jedan iz varaždinskog nogometnog saveza”, napisali su oni.

Ako je to sve točno, iako na službenim stranicama Nogometnog saveza Varaždinske županije zasad nema potvrde ovih informacija, za očekivati je da se do kraja neće igrati i Četvrta nogometna liga Koprivnica – Bjelovar – Virovitica i sve niže, županijske lige u svim nogometnim savezima na sjeveru Hrvatske.

Kako na varaždinskom i međimurskom, tako i na području Koprivničko-križevačke županije, ali i u Bjelovarsko-bilogorskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Danijel Lončar, tajnik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, rekao je da je i on čuo ove informacije iz nogometnih kuloara, ali ništa službeno.

– Nismo dobili nikakvu informaciju ni iz Hrvatskog nogometnog saveza niti iz Središta Sjever. Dakle, ne mogu ništa konkretno reći po tom pitanju – ističe Lončar.

Ponavljamo, jasno je da ako se neće igrati Treća HNL Sjever koja je pod ingerencijom HNS-a neće biti utakmica ni u nižim ligama. To nema nikakvog smisla, pogotovo ako bi se igralo bez publike.

Pitanje je samo što će biti s prvacima i momčadima u “opasnoj zoni”, ali vjerojatno će doći naputak isti za sve. Prvaci će, očekuje se, biti proglašeni prema postojećem stanju i moći će ići gore ako zadovoljavaju uvjete, a nitko neće ispadati s tim da bi iduće sezone bilo više ispadanja.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti