Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Hrvačice Podravke sjajne na Prvenstvu Hrvatske u Bujama, Lana Nogić osvojila tri zlatne medalje

Lana Nogić je tako po prvi puta u povijesti kluba postala prvakinja Hrvatske u tri različita uzrasta

- Oglas -

Nakon prvenstva države za starije dječake, u Bujama je dan kasnije održano i Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za žene.

Hrvačice su se natjecale u uzrastima starijih djevojčica, kadetkinja, juniorki, mlađih seniorki te seniorki.

Hrvački klub Podravka na ovom natjecanju nastupio je s 12 natjecateljica, s tim da su neke imale pravo nastupiti u više uzrasta pa su se neke hrvačice uspjele okititi i s više od jedne medalje.

- Oglas -

U uzrastu starijih djevojčica (do 15 godina) nastupile su Lara Blažeković, Viktoria Ivurin, Korina Rogić, Rajna Tot, Vida Ruđic, Ida Nađ, Mia Erak te Jana Ruđic. Lara Blažeković je prošlogodišnji naslov prvakinje Hrvatske iz 39 kilograma ove godine preslikala na kategoriju do 42 kilograma te je tako potvrdila svoj status reprezentativke.

Viktoria Ivurin nastupila je u kategoriji do 46 kilograma no s obzirom da je ona vrlo kratko u hrvanju nije se uspjela izboriti za medalju. Korina Rogić kao ulazno godište i s manjkom kilograma uspjela je u kategoriji do 58 kilograma izboriti broncu s dvije odlične pobjede.

Rajna Tot također u kategoriji do 58 kilograma s tri pobjede i porazom u finalu smjestila se na odlično drugo mjesto. U kategoriji do 66 kilograma Vida Ruđic je uz vrlo dobro hrvanje uspjela doći do svoje prve medalje na prvenstvu države. Ovoga puta pripala joj je bronca, no u skorije vrijeme vjerujemo da se može popeti na najviše postolje, ističu u klubu.

Druga Podrakvina predstavnica u istoj kategoriji bila je Ida Nađ koja je pokazala veliku želju za borbom, no manjak iskustva ovog je puta bio presudan te je tako ostala bez medalje. U kategoriji do 76 kilograma Jana se uz dvije odlične pobjede uspjela popeti na najviše postolje i osvojiti naslov prvakinje Hrvatske. Mia Erak je kao ulazno godište nastupila po prvi puta, uspjela je pobijediti jednu borbu, no druge dvije je izgubila te je na kraju bila četvrta.

U uzrastu kadetkinja (do 17 godina) nastupile su Jelena Mijatović, Rajna Tot i Jana Ruđic. Jelena Mijatović nastupila je u kategoriji do 57 kilograma te uz dvije pobjede osigurava finale. U finalu prilikom vodstva 11:2 u njenu korist Jelena ulazu u jednu rizičnu akciju te ostaje u tuš poziciji iz koje se nije uspjela izvući te gubi borbu i smješta se na drugo mjesto. Rajna Tot kao ulazno godište u uzrastu kadetkinja uz jednu pobjedu i dva poraza smješta se na vrlo dobro četvrto mjesto. Jana Ruđic također kao ulazno godište ostvaruje dvije pobjede i jedan poraz što joj je bilo ovoga puta dovoljno za drugo mjesto.

- Oglas -

U uzrastu juniorki Lana Nogić je ponovila prošlogodišnji naslov u 57 kilograma. Isto tako Lana je nastupila i u mlađim seniorkama, no u kategoriji do 59 kilograma u kojoj je također osvojila prvo mjesto. No niti tu nije kraj, Lana je nastupila i u seniorskom uzrastu te ponovno zauzela prvo mjesto u kategoriji do 59 kilograma. Lana je tako po prvi puta u povijesti kluba postala prvakinja Hrvatske u tri različita uzrasta.

Uz Lanu je u seniorkama nastupila i Antonia Lončarić koja je svoj prošlogodišnji naslov prvakinje premjestila iz kategorije do 55 kilograma u kategoriju do 53 kilograma.

Podravka je ekipno osvojila dva pehara za ekipni plasman. U uzrastu starijih djevojčica osvojeno je drugo mjesto, kao i u uzrastu seniorki. S obzirom na isti broj bodova u uzrastu seniorki drugo mjesto Podravke je dijelila s Hrvačkim klubom Ludbreg.

Nastupila je i Slatinčanka s koprivničkom adresom Veronika Vilk koja je obranila naslov prvakinje u kadetskom uzrastu do 69 kilograma te je dodala tome i svoj novi naslov u juniorskom uzrastu u kategoriji do 72 kilograma.

REZULTATI PO UZRASTIMA

STARIJE DJEVOJČICE (2008. 2009 i 2010.)
– Lara Blažeković 1. mjesto
– Viktoria Ivurin bez plasmana
– Korina Rogić 3. mjesto
– Rajna Tot 2. mjesto
– Vida Ruđic 3. mjesto
– Ida Nađ bez plasmana
– Jana Ruđic 1. mjesto
– Mia Erak 4. mjesto

KADETKINJE (2006. 2007. i 2008.)
– Jelena Mijatović 2. mjesto
– Rajna Tot 4. mjesto
– Jana Ruđic 2. mjesto

JUNIORKE (2003. do 2006.)
– Lana Nogić 1. mjesto

MLAĐE SENIORKE (2000. do 2005.)
– Lana Nogić 1. mjesto

SENIORKE (2005. i starije)
– Antonia Lončarić 1. mjesto
– Lana Nogić 1. mjesto

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti