Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Hrvatska u Koprivnici dočekuje Francuskinje: ‘Ovakav rukometni grad zaslužuje ovaj spektakl’

Tehnička menadžerica reprezentacije Ljerka Vresk pozvala je gledatelje da dođu u što većem broju, a otkrila je i da Ćamila Mičijević još nije definitivno otpala zbog ozljede koljena

Preporučujemo

Hrvatske rukometašice sljedećeg četvrtka u Koprivnici dočekuju Francusku, aktualnog olimpijskog pobjednika i svjetskog doprvaka. Utakmica se igra u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

– Veseli nas što možemo nastaviti izuzetan partnerski odnos s Hrvatskim rukometnim savezom u organizaciji velikih sportskih događaja. Sigurna sam da su naši zajednički sportski projekti nastavak pozicioniranja Koprivnice na sportskoj karti, kako Hrvatske, tako i u ovom slučaju Europe – rekla je zamjenica koprivničkoga gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Dodjelu domaćinstva komentirao je direktor svih selekcija Ivica Udovičić.

– Kad smo izvukli skupine, nismo dvojili o tome da li bi Koprivnica trebala biti domaćin. Ovakav jedan rukometni grad zaslužuje takvu utakmicu, takav spektakl. Vjerujem da će naše cure iznaći snage i kvalitete da svladaju olimpijske pobjednice.

Drago Ćosić
Konferencija za novinare na Gradskim bazenima Cerine // Foto: Grad Koprivnica

Tehnička menadžerica reprezentacije Ljerka Vresk pozvala je gledatelje da dođu u što većem broju, a otkrila je i da Ćamila Mičijević još nije definitivno otpala zbog ozljede koljena.

– Jako nam je drago što imamo ovakvu utakmicu u našem gradu. Iskoristila bih priliku i pozvala gledatelje da dođu u što većem broju i da ispune dozvoljeni kapacitet tribina.

Izbornik Nenad Šoštarić ispričao se zbog temperature, a utakmicu s Francuskinjama najavila je vanjska igračica Dejana Milosavljević.

– Izuzetno mi je drago što smo opet u Koprivnici. Igrali smo ovdje i kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo s Njemačkom, atmosfera je bila odlična, a mi smo odigrale odličnu utakmicu. Voljela bih da dvorana može biti puna, ali nadam se da ćemo i uz potporu 500-tinjak gledatelja uspjeti napraviti dobar rezultat. Mislim da ne treba puno pričati o Francuskinjama, i one su poput francuskih rukometaša u samom vrhu već godinama. Jedan velik i dobar izazov za nas, nadam se da ćemo ga dobro odraditi – najavila je Dejana.

Pressica hrvatske ženske rukometne reprezentacije
Pressica hrvatske ženske rukometne reprezentacije na Gradskim bazenima Cerine // Foto: Grad Koprivnica

Reprezentacija se okuplja u ponedjeljak u Zagrebu, boravit će u Prelogu, a dva dana uoči utakmice trenirati u Koprivnici. Uoči početka utakmice održat će se svečano proglašenje najboljih rukometašica i rukometaša Hrvatske u izboru Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza, dok će se posebna počast odati rukometnom velikanu Zlatku Saračeviću koji je preminuo prije godinu dana.

- Advertisement -

Najnovije objave