Nedjelja, 1. listopada 2023.

Hrvatsku obrtničku komoru veseli odluka o popuštanju mjera

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec kazao je kako ih sada zanimaju mjere epidemiologa koje će propisati način na koji će poslodavci zaštititi sebe i svoje radnike

- Advertisement -

Iz Hrvatske obrtničke komore u četvrtak su istaknuli kako ih veseli odluka Vlade o popuštanju mjera, no sada ih zanimaju mjere epidemiologa koje će propisati način na koji će poslodavac zaštiti sebe, radnike i klijente, a sukladno tome i novi troškovi poslovanja za provođenje tih mjera.

“Veseli nas današnji zaključak Vlade o popuštanju mjera jer smo svi spremni i željni rada. Ono što nas sada zanima su mjere epidemiologa koje će propisati način na koji će poslodavci zaštititi sebe i svoje radnike, ali i klijente, a sukladno tome i novi troškovi poslovanja za prilagodbu i provođenje tih mjera”, kazao je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.

Važnim smatra i utvrđivanje pravila ponašanja građana u javnom prostoru, počevši od javnog prijevoza do boravka u poslovnim prostorima.

- Advertisement -

U HOK-u izražavaju zabrinutost vezanu uz zaposlene roditelje za koje je, kako je rekao Ranogajec, upitno hoće li imati kome ostaviti svoju djecu prije treće faze popuštanja mjera, kako bi bili u mogućnosti doći na svoje radno mjesto.

Vlada je u četvrtak prihvatila zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti Covid-19, kojim se propisuje postupno popuštanje uvedenih mjera i to od ponedjeljka, 27. travnja te 4. i 11. svibnja

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti