Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Bivši ravnatelj Doma za starije Ledinski: Ravnateljica je izravno odgovorna za ovu situaciju

Darko Ledinski na N1 televiziji ustvrdio je kako je u Domu za starije davnih dana trebalo poduzeti sve mjere kako bi se rizik proboja koronavirusa sveo na minimum. Siguran je, ističe, kako to nije učinjeno

- Advertisement -

Bivši i dugogodišnji ravnatelj Doma za starije i nemoćne u Koprivnici Darko Ledinski gostovao je u četvrtak poslijepodne uživo na N1 televiziji.

Među ostalim, ustvrdio je kako je u toj ustanovi u kojoj je koronavirusom zaraženo 28 osoba davnih dana trebalo poduzeti sve mjere kako bi se rizik proboja koronavirusa sveo na minimum. Siguran je, ističe, kako to nije učinjeno, donosi Glas Podravine i Prigorja.

– Situacija jest dramatična. Sobe je trebalo drugačije organizirati, a dio stanara trebao je biti izmješten. Istina da je u svim domovima za starije gužva, ali da je donesena takva odluka, u rješavanje problema smještaja uključio bi se i Grad Koprivnica i uvjeren sam da bi se rješenje našlo u roku od 24 sata – kazao je Ledinski.

- Advertisement -

Upitan je i vidi li on u cijeloj situaciji i odgovornost ravnateljice Vesne Križan.

– Kada si čelnik neke ustanove, preuzimaš zasluge za sve ono što je dobro. Isto tako, kada se dogodi nešto loše, onda si izravno odgovoran za to – izjavio je Ledinski.

Kazao je i kako je ravnateljica trebala biti i još uvijek treba biti u Domu cijelo vrijeme i svojim primjerom na isto navesti i zaposlenike. Tako bi se, smatra, zaštitili i štićenici i obitelji radnika Doma za starije i nemoćne.

Više o slučaju širenja koronavirusa u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe pročitajte u nastavku…

Ravnateljica Doma za starije Vesna Križan: Nisam mogla spriječiti Covid infekciju

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti