Četvrtak, 29. veljače 2024.

I Osnovna škola Đurđevac od sada energetski neovisna, na dvorani postavljeni solarni paneli

Cilj projekta je proizvodnja vlastite električne energije kako bi škola u cijelosti bila energetski neovisna i koristila samo proizvedenu struju, a posljedično će se smanjiti i emisija stakleničkih plinova

- Oglas -

Nakon što su prošli tjedan postavljeni solarni paneli na zgradi Javne vatrogasne postrojbe u Đurđevcu, ovaj tjedan su završeni i radovi na postavi solarnih panela na dvorani Osnovne škole Đurđevac.

Škola je u suradnji s Gradom Đurđevcom uspješno osigurala sredstva za izgradnju solarne elektrane snage 72,9 kwh. Vrijednost ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije na osnovnoj školi iznosi oko 747.000 kuna, a projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu s oko 300.000 kuna.

Cilj projekta je proizvodnja vlastite električne energije kako bi škola u cijelosti bila energetski neovisna i koristila samo proizvedenu struju, a posljedično će se smanjiti i emisija stakleničkih plinova.

- Oglas -

– Prijašnjim projektima i mjerama poput zamjene krovišta, zamjene stolarije, modernizacijom rasvjete, pripremom tople vode i postavom vanjske energetski učinkovite ovojnice već smo značajno energetski obnovili našu školu, a ovaj projekt je samo nadogradnja. Pripremljeni su i projekti energetske obnove svih područnih škola, a i na vrtiću te kompostani u narednim danima postavit će se solarne ploče. Plan nam je da sve naše ustanove i tvrtke budu energetski učinkovitije i energetski neovisne što će biti od velikog značaja u ovo vrijeme kad rastu cijene energenata – istaknuo je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti