Srijeda, 7. prosinca 2022.

U prepunom salonu Muzeja Grada Đurđevca održan vrhunski koncert Zagrebačkih solista

Repertoar ansambla obuhvaća gotova sva razdoblja i stilove, a posebna pozornost usmjerena je interpretacijama baroknih majstora

Preporučujemo

U velikom salonu Muzeja Grada Đurđevca, uz potporu Ministarstva kulture i medija, u nedjelju je održan koncert najuglednijeg hrvatskog komornog ansambla.

Nakon pet godina, brojna publika je imala priliku uživati u koncertu vrhunskih Zagrebačkih solista. Repertoar ansambla obuhvaća gotova sva razdoblja i stilove, a posebna pozornost usmjerena je interpretacijama baroknih majstora. Snimili su 70-ak ploča i primili mnoge nagrade, među kojima su medalja UNESCO-a, medalja Pablo Casals, odlikovanje grada Plauena, nagrade Vladimir Nazor, Milka Trnina, Grada Zagreba i mnoge druge.

Do danas su Zagrebački solisti održali preko 3500 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama, redovito su gostovali na najpoznatijim glazbenim festivalima, a uz njih su muzicirali brojni ugledni solisti.

Kako u Đurđevcu djeluje područni odjel glazbene Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice polaznicima i široj publici, Muzej Grada Đurđevca želi omogućiti neposredan kontakt s različitim stilovima muziciranja i glazbenim izričajima.

Cijelu fotogaleriju s đurđevačkog koncerta Zagrebačkih solista pogledajte OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti