Ivan Car novi predsjednik županijskog Savjeta mladih

Siguran sam da će novi saziv uspješno djelovati i doprinositi razvoju civilnog društva u našoj županiji, rekao je župan Koren

Savjet mladih
Savjet mladih // foto: kckzz.hr

U koprivničkoj Gradskoj vijećnici danas je održana konstituirajuća sjednica Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije. Za predsjednika Savjeta jednoglasno je izabran Ivan Car, a za njegovu zamjenicu Sanela Stručić, izvijestio je ured župana.

Sjednicu je otvorio predsjednik Županijske Skupštine Damir Felak, a prisustvovali su joj župan Darko Koren, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i pročelnica po ovlaštenju župana Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Ljubica Belobrk Flamaceta.

Župan je uvodno pozdravio članove Savjeta naglasivši važnost suradnje i kvalitetne komunikacije s ciljem dobrobiti mladih te je uputio čestitke novom vodstvu.

– Siguran sam da će novi saziv uspješno djelovati i doprinositi razvoju civilnog društva u našoj županiji. Pred vama je mnogo posla, no vjerujem da ćete svojim predanim radom i zagovaranjem politika koje se tiču mladih učiniti sve da doprinesete još većem uključivanju mlade populacije u sve aspekte društvene zajednice. Imate svoje mjesto u društvu i pravo donositi odluke, a mi iskusniji to od vas i očekujemo. U Županijskoj upravi uvijek ćete imati punu podršku i sve što vam potrebno za uspješno djelovanje – istaknuo je župan Koren.

Novoizabrani predsjednik Savjeta Ivan Car članovima je zahvalio na povjerenju za vođenje ovog savjetodavnog tijela Županijske skupštine, kao i organizacijama koje su ih predložile, predsjedniku Felaku i članovima Županijske skupštine te županu i suradnicima na podršci. Također je zahvalio i dosadašnjem vodstvu Savjeta, naglasivši kako će i nadalje nastaviti s primjerima dobre prakse koji se tiču uključivanja mladih u razvoj lokalne zajednice.

Ostali članovi Savjeta su Luka Matiša, Fran Papac, Nikola Kovačec, Ivan Rerih, Paul Lauš, Jurica Kolarević, Ana-Maria Turi, Matija Hrupek, Mihaela Frančić, Zdeslav Indir, Lucija Mlinarić, Vanesa Ivančan i Antonela Štimac.