Petak, 12. srpnja 2024.

Ivan Radman, predsjednik Graničara iz Đurđevca: ‘Bili smo nadmoćni u Prvoj ŽNL, a vjerujemo da nam juniori mogu izboriti najviši rang’

'Prostora za napredak ima na svim razinama, samo moramo staviti glave skupa i napraviti što više za dobrobit nogometa, klubova i okruženja', zaključio je Ivan Radman

- Oglas -

Nogometni klub Graničar iz Đurđevca ima iza sebe sjajnu sezonu koja može postati još bolja ove subote, kad juniori igraju kvalifikacije za Prvu nogometnu ligu.

Tim povodom razgovarali smo s Ivanom Radmanom, predsjednikom Graničara koji je nedavno postao i članom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

– Seniori su stvarno nadmoćno osvojili Prvu županijsku nogometnu ligu, a uz njih su juniori prvaci sjeverne regije, a kadeti prvaci Prve županijske lige. Imamo i najbolje strijelce u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji – rekao je Ivan Radman.

- Oglas -
Slavlje igrača Graničara // Foto: Robert Rodman

Teško je odrediti koji od tih sjajnih rezultata ima veću ‘težinu’.

– Možda su to ipak juniori, koje jedna utakmica dijeli od Prve nogometne lige. Nije to za nas nikakvo iznenađenje, jer su i lani naši juniori igrali kvalifikacije, a tada su izgubili od Solina u prvoj utakmici. Već dosta godina u klubu se radi dosta dobro – napominje prvi čovjek Graničara.

Juniori Picoka u prvom kvalifikacijskom susretu za ulazak u elitu svladali su Marsoniju iz Slavonskog Broda na neutralnom terenu u Novskoj rezultatom 1:0, a strijelac je bio Anatoliy Snozyk. Utakmica odluke igrat će se u subotu u 11 sati na Gradskom stadionu u Vrbovcu.

– Marsoniju smo prošli, a nije Dragovoljac svemirski brod. Ako smo pravi, dobit ćemo tu utakmicu, nema tu puno filozofije. To je jedna tekma i sve je moguće. Vidjeli smo već u pripremnom razdoblju da možemo dobro parirati i jačima, a ti su dečki iznijeli i dobar dio seniorske sezone, vrlo mladi već imaju puno jakih utakmica u nogama. A seniorski i juniorski ritam je kao nebo i zemlja.

Ivan Radman na tribini ŠRC-a ‘Vlado Leščan Duspe’ // Foto: Robert Rodman

Seniori su dominirali Prvom županijskom ligom te su pokazali da su ipak klasa iznad ostalih?

- Oglas -

– Gledajte, imam već dosta let, svakaj me znalo vudriti po glavi, i nikad mi ne pada na pamet bilo koga podcjenjivati. Tomislav iz Drnja nam je puhao za vratom, ali kad smo u jesenskom dijelu došli kod njih u goste, mislim da smo odigrali jednu od najboljih utakmica. Pobijedili smo 0:5 bez ijednog kartona, to je bio pokazatelj da stvarno imamo moć, da smo dominantni, da imamo roster i kvalitetu.

Vjerni navijači prate Picoke na svim utakmicama i tako daju važan doprinos cjelokupnom ozračju.

– Za dobre stvari sve živo mora se poklopiti, od pajdašije preko trenera, oružara, pa do navijača. Mora biti kohezija na svim razinama, a u konačnici i Grad Đurđevac stoji iza nas.

Ivan Radman
Ivan Radman // Foto: Robert Rodman

Prva momčad igrat će u Trećoj nogometnoj ligi – sjever u sljedećoj sezoni, jasno je da će biti određenih promjena u momčadi?

– Mi prvo moramo vidjeti hoće li nam netko otići. Vjerojatno će nam drugi klubovi probati uzeti neke igrače koje ćemo u tom slučaju morati nadomjestiti. No, imamo širok kadar igrača i opet ćemo se u najvećoj mjeri osloniti na vlastite snage, iako smo svjesni da ćemo se za viši rang morati pojačati s dva-tri kvalitetnija igrača kako bismo još bolje posložili tu našu mladost.

Izabrani ste i za novog člana Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza. Što to znači za vaš klub i za vas osobno, te na koji način možete pomoći u radu Saveza?

– Moram reći da ne patim ni od titula ni od hvaljenja, a možda je najvažnije reći da čak osam godina Đurđevac nije imao svog predstavnika u Savezu. Rekao bih da to nije bilo korektno s obzirom na to da imamo velik broj igrača, vrlo dobre uvjete i da smo treći grad u županiji. Svi moramo težiti boljemu, danas-sutra opet ovdje dovesti i reprezentaciju. Osim toga, mi nemamo niti jednog suca iz naše županije u višim ligama. Kako to da mi jedini nismo dali svog predstavnika? Prostora za napredak ima na svim razinama, samo moramo staviti glave skupa i napraviti što više za dobrobit nogometa, klubova i okruženja – zaključio je Ivan Radman.

Ivan Radman slavi naslov prvaka s igračima Graničara // Foto: Robert Rodman
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti