Ponedjeljak, 27. rujna 2021.

Izložba đurđevačkog muzeja Ljubav oko nas gostuje u Gradskom muzeju Bjelovar

Iz fundusa muzeja, odabrani su radovi umjetnika koji su osim ljubavnim bili povezani i obiteljskim i prijateljskim vezama

Preporučujemo

Đurđevački muzej uz svoje redovne izlagačke projekte promovira građu iz svojih zbirki i u drugim muzejima, bilo posudbom pojedinih eksponata ili pak cijelom izložbom.

Tako izložba Ljubav oko nas koju je muzej priredio u sklopu edukativno-muzejske akcije i povodom održavanja Međunarodnog dana muzeja, gostuje od 28. srpnja u Gradskom muzeju Bjelovar.

– Iz fundusa muzeja, najvećim dijelom iz Donacije Ivana Lackovića Croate, odabrani su radovi umjetnika koji su osim ljubavnim bili povezani obiteljskim i prijateljskim vezama. Priča o njima vodi nas kroz važne etape hrvatske povijesti umjetnosti i upućuje na veze s europskih umjetničkim centrima u kojima su se naši umjetnici školovali – istaknuli su iz đurđevačkog muzeja.

Uz radove umjetničkih parova Line Virant Crnčić i Mencija Clementa Crnčića, Ane Jerković Papp i Petra Pappa te Dragice Cvek Jordan i Vasilija Jordana na izložbi su predstavljeni i radovi Ivana Tišova i Ernesta Tomaševića čije su supruge bile umjetnice.

Da se ljubav prema umjetnosti prenosi kroz generacije pokazuju djela Ive Auera, koji potječe iz poznate umjetničke obitelji. Bratskom vezom povezani su Krsto i Željko Hegedušić čiji se brojni radovi čuvaju u Muzeju Grada Đurđevca.

– Ovom se izložbom nastavlja dugogodišnja suradnja Muzeja Grada Đurđevca i Gradskog muzeja Bjelovar koja redovito rezultira uspješnim projektima. Izložba će se u Bjelovaru slobodno moći razgledati do 22. kolovoza – ističu iz muzeja.

Najnovije objave