Nedjelja, 25. veljače 2024.

Jakšić o navodnom mobingu u koprivničkom muzeju: ‘Neozbiljno je da danas pričamo o tome, a ja ne znam je li netko prijavljen za to’

Na predstavljanju programa ovogodišnje Koprivničke božićne bajke u koprivničkoj gradskoj upravi nije se razgovaralo samo o idiličnim temama i predblagdanskom razdoblju, a jedna od tema bio je i medijski istup ravnatelja koprivničkog Gradskog muzeja Roberta Čimina

- Oglas -

Na predstavljanju programa ovogodišnje Koprivničke božićne bajke u koprivničkoj gradskoj upravi nije se razgovaralo samo o idiličnim temama i predblagdanskom razdoblju, a jedna od tema bio je i medijski istup ravnatelja koprivničkog Gradskog muzeja Roberta Čimina.

Čimin se u javnom pismu obrušio na direktora Turističke zajednice grada Koprivnice Renata Labazana, vezano uz iznošenje navodno netočnih povijesnih činjenica na predstavljanju druge božićne manifestacije u Koprivnici, Srednjovjekovnog božićnog sajma, koji se, dodajmo, odvija upravo ispred Gradskog muzeja.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić je, komentirajući ovu neobičnu svađu dvojice povijesnih stručnjaka, kazao kako sam nije pobornik medijskih sukoba, pogotovo koji dolaze iz gradskih institucija te da će razmirice nastojati riješiti unutar kuće. Valja pritom nadodati kako se sam direktor koprivničke Turističke zajednice nakon optužbi ravnatelja muzeja nije službeno oglasio, zbog čega je “svađa”, barem trenutačno, jednostrana.

- Oglas -

– Ono što sam već rekao o Srednjovjekovnom božićnom sajmu, on je dio Koprivničke božićne bajke, što donosi dodatan sadržaj i ima svoju publiku, a mislim da je gradska Turistička zajednica napravila dobar posao. To je u konačnici turizam. Što se tiče prijepora između ravnatelja Muzeja i direktora Turističke zajednice, znate i sami da nisam pobornik nekih medijskih ofenziva i sukoba, pogotovo kada se radi o odnosima unutar kuće. Ono što se dogodilo unutar kuće, bez obzira na to što je dobilo medijski oblik, riješit ćemo isto tako unutar kuće – ustvrdio je gradonačelnik.

Na upit ima li saznanja da je netko od djelatnika koprivničkog Muzeja doživio mobing na svom radnom mjestu, ustvrdio kako se radi o teškoj optužbi za koju nema saznanja je li netko uopće prijavljen za to.

– Neozbiljno je da danas pričamo o tome je li netko doživio mobing, a ja ne znam je li netko prijavljen za to. Pričali bi, a prijavljivali ne bi – rekao je Jakšić, nadodavši kako nije fer ići s takvim rečeničnim konstrukcijama bez ikakve prijave, a kamoli istrage.

– Sada neću odgovoriti na to pitanje do kraja kao gradonačelnik, već kao predsjednik saborskog odbora za pravosuđe. Svaki dan dobivam takve informacije iz cijele Hrvatske. Ono što mogu reći i moram naglasiti, da kao i svake druge gradske ustanove, postoji procedura i način na koji se posao obavlja i mora obavljati – istaknuo je Jakšić.

– Postoje i upravljačka tijela, a postoje i mandati koje netko dobiva za upravljanje. Definitivno kada dođe vrijeme za raspravu unutar kuće, raspravit ćemo što i kako dalje. Malo se previše neki ljudi vole baviti tračevima i komentiranjima, ali bilo bi bolje da se fokusiramo na posao za koji nas na kraju građani Koprivnice i plaćaju. Nije uvijek sve idilično ni u gradskoj upravi, ni u vladi ni u ministarstvima, ali posao se mora obaviti. Kad bi se trošili na to tko se kome sviđa, tko koga pozdravlja i tko s kim pije kavu, siguran sam da ova gradska uprava ne bi izgradili ni školu na Podolicama ni vrtić u Starigradu niti bi provodila aglomeraciju na kraju, da ne nabrajam sve ostale projekte – zaključio je Jakšić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti