Četvrtak, 29. veljače 2024.

Koprivnička bajka ponovno se vraća na Zrinski trg s nikad bogatijim programom

U bogatom adventskom programu koprivničku će publiku zabavljati Vatra acoustic, Crvena jabuka, Psihomodo pop, Puhački orkestar Grada Koprivnice, klapa Rišpet, kvartet tuba XL i Zorica Kondža, dok će na trgu za ispraćaj Stare godine svirati domaći Tragovi. Za dječji doček Nove godine glazbu će puštati DJ Sebax. No, prvi je po rasporedu plesni koncert Linđa u Domoljubu

- Oglas -

Koprivnička bajka ove godine kreće 3. prosinca, a trajat će sve do Nove godine. Program će krenuti paljenjem prve adventske svijeće, kao i otvaranjem klizališta koje će ove godine biti ponovno na novoobnovljenom Zrinskom trgu, a prostirat će se na čak 450 kvadrata.

U bogatom adventskom programu koprivničku će publiku zabavljati Vatra acoustic, Crvena jabuka, Psihomodo pop te Puhački orkestar Grada Koprivnice koji će prirediti Božićni koncert. Zatim, izvodit će još i klapa Rišpet, kvartet tuba XL i Zorica Kondža, dok će na trgu za ispraćaj Stare godine svirati domaći Tragovi. Za dječji doček Nove godine glazbu će puštati DJ Sebax. No, prvi je po rasporedu plesni koncert Linđa u Domoljubu, koji će biti održan u nedjelju 10. prosinca.

Program je ukratko predstavio gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je istaknuo kako će ove godine grad biti nikad okićeniji, ne samo u središtu, već i u okolnim ulicama.

- Oglas -

– Sigurno je da će tu biti i još programa koji su osmislili naši vrtići i škole, naše ustanove u kulturi, kao i naše župe. Sigurno će svatko moći naći ponešto za sebe i provesti dobro i ugodno vrijeme u ovo božićno vrijeme – istaknuo je Jakšić, dodavši kako se u sklopu bajke održava i Srednjovjekovni božićni sajam, čiji je program predstavljen prošlog tjedna.

Partneri Gradu Koprivnici u organizaciji i provedbi ove velike manifestacije su Podravka, Carlsberg Croatia, Podravska banka, Komunalac, Hartmann i Pevex.

Šire gradske središte krasit će čak 100.000 lampica, istaknula je predsjednica uprave Komunalca Nataša Tetec.

– Kićenje je započelo već 15. listopada, a prve će lampice biti zapaljene na prvu adventsku nedjelju. Provedena je i javna nabava od sto tisuća eura tako da će ove godine naš novi trg zablistati u jednom novom blagdanskom ruhu – istaknula je Nataša Tetec, napomenuvši kako će sadržaja biti i na susjednom, Jelačićevom trgu.

Nataša Tetec, predsjednica uprave koprivničkog Komunalca
Nataša Tetec, predsjednica uprave koprivničkog Komunalca // Foto: Krešo Puklavec

– Bit će postavljeno i božićno drvce visoko 10 metara, a kod nove fontane ispred gradske vijećnice bit će postavljen i “foto point” gdje će građani moći zabilježiti božićne trenutke – zaključila je Nataša Tetec.

- Oglas -

Spomenimo kako se za kreaciju sadržajnog dijela pobrinula Nataša Njegovec iz gradske komunalne tvrtke Komunalac.

PROGRAM KOPRIVNIČKE BAJKE

03.12. nedjelja, 17 sati – Paljenje prve adventske svijeće na staroj fontani, Zrinski trg

10.12. nedjelja, 18 sati – Plesni koncert Folklornog ansambla Linđo iz Dubrovnika, Dvorana Domoljub (besplatne ulaznice na blagajni Domoljuba radnim danom od 13 do 17 sati)

16.12. subota, 20 sati – Koncert Vatra acoustic, Zrinski trg

17.12. nedjelja, 19 sati – Koncert Kvartet tuba XL, Zrinski trg

21.12. četvrtak, 19 sati – Božićni koncert Puhačkog orkestra Grada Koprivnice, Sportska dvorana Srednje škole Koprivnica

23.12. subota, 20 sati – Koncert Zorica Kondža, Zrinski trg

25.12. ponedjeljak, 20 sati – Koncert Crvena Jabuka, Zrinski trg

29.12. petak, 20 sati – Koncert Psihomodo Pop, Zrinski trg

30.12. subota, 20 sati – Koncert Klapa Rišpet, Zrinski trg

31.12. nedjelja, 11:30 sati – Dječji doček Nove Godine uz DJ Sebax, Zrinski trg

31.12. nedjelja, 23:00 sati – Doček Nove Godine uz koncert grupe Tragovi, Zrinski trg

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti