Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Janči: Đurđevac uspješno provodi 22 projekta, a još šest ih je prijavljeno

Značajni projekti provode se u području energetske obnove i nadogradnje, što obuhvaća nabavu nove vatrogasne opreme za potrebe vatrogasaca te na ugradnju obnovljivih izvora energije na zgradi Osnovne škole, Dječjeg vrtića i Javne vatrogasne postrojbe

Preporučujemo

U emisiji Gradskih tema Podravskog radija gradonačelnik Hrvoje Janči najavio je prvu ovogodišnju sjednicu Gradskog vijeća Grada Đurđevca.

– Na sjednici jedna od točaka će biti i polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika, a to je prilika za prezentaciju odrađenih aktivnosti u 2022. godine. Aktivnosti se provode kontinuirano, u tijeku je velika građevinska aktivnost koja se odnosi na izmjenu infrastrukture, obnovu objekata, izgradnju pješačkih staza, uređenje okoliša te se konstantno radi na pripremi, prijavi i provedbi projekta. Grad trenutno ima 22 projekta u provedbi vrijednih preko 7 mil. eura (55 mil. kn), od čega je Gradski udio oko 1,5 mil. eura što iznosi oko 20%. To je samo pokazatelj da smo dobro planirali i uspješno prijavili sve ove projekte, jer imamo oko 80% osiguranih sredstava iz EU fondova i državnog proračuna što je puno više nego što imaju osigurano drugi gradovi – rekao je gradonačelnik.

U nastavku je dodao:

– Odgovorno se vode gradske financije i na taj način se uspješno osiguravaju sredstva za vlastiti udio Grada u svim projektima što znači da se projekti mogu neometano provoditi. Dva projekta vezana su uz gospodarenje otpadom, a to su sortirnica i kompostana koje su nedavno dobile uporabne dozvole i krenule sa radom. Imamo projekte i iz područja obrazovanja, a to su pomoćnici u nastavi, školska shema, projekt Maslačak za sve gdje se sufinancira popodnevni rad vrtića i kraći programi kojih imamo najviše u Hrvatskoj. Dobili smo i odluku o financiranju dogradnje Dječjeg vrtića Maslačak u iznosu 1,3 mil. eura (10 mil. kuna), uskoro ćemo imati i odabrane izvođače radova i nadam se da će radovi krenuti čim prije – istaknuo je.

Značajni projekti provode se u području energetske obnove i nadogradnje, što obuhvaća nabavu nove vatrogasne opreme za potrebe vatrogasaca te na ugradnju obnovljivih izvora energije na zgradi Osnovne škole, Dječjeg vrtića i Javne vatrogasne postrojbe.

Kako je gradonačelnik naglasio u Gradskim temama, uskoro se kreće i s radovima na ugradnji dizalice topline u školi.

– Prijavili smo i šest novih projekata od koji je najznačajniji projekt uređenja okoliša utvrde Stari grad – rekao je gradonačelnik, a prenosi službena stranica Grada Đurđevca.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti