Subota, 20. srpnja 2024.

Je li guranje kolica po ulici sanitetski prijevoz?

Koronavirsom zaraženi štićenici koprivničkog staračkog doma u bolnicu su, umjesto sanitetskim prijevozom, prebacivani invalidskim kolicima po ulicama

- Oglas -

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u 13.30 sati, Melita Ivančić, zamjenica načelnika županijskog Stožera civilne zaštite, kazala je da će koronavirusom zaraženi štićenici Doma za starije i nemoćne biti u bolnicu prevezeni sanitetom. Video koji to dokazuje od 7:35 minuta pogledajte OVDJE.

– Danas u tijeku dana u suradnji sa županijskim Zavodom za hitnu medicinu sanitetom Zavoda bit će ovi štićenici prevezeni na Covid odjel koprivničke Opće bolnice – istaknula je ona.

Kao što smo već izvijestili, štićenici Doma u bolnicu su iza 15 sati počeli biti prebacivani u bolnicu, ali invalidskim kolicima i to preko ceste, kako se kaže.

- Oglas -

A što je zapravo sanitet ili sanitetski prijevoz? Ovo je definicija objavljena na internetskim stranicama Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Pod sanitetskim prijevozom podrazumijeva se prijevoz bolesnika u svrhu pružanja zdravstvenih usluga vozilom za sanitetski prijevoz s propisanom medicinsko-tehničkom opremom za siguran prijevoz bolesnika.

Djelatnost sanitetskog prijevoza u Koprivničko-križevačkoj županiji obavlja 10 timova koji čine:

– 1 medicinska sestra/medicinski tehničar

– 2 vozača (2 sanitetska vozila).

- Oglas -

Sanitetski prijevoz provodi se uskladu sa Pravilnikom o uvjetima, organizaciji i načinu obavljanja djelatnosti sanitetskog prijevoza.

Koronavirusom zaraženi štićenici staračkog doma u Koprivnici u bolnicu prebačeni po ulicama

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti