Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Koronavirusom zaraženi štićenici staračkog doma u Koprivnici u bolnicu prebačeni po ulicama

U Stožeru su kazali da će korisnike prevoziti sanitetom, u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu, no ispalo je da to nije baš tako

- Oglas -

Kao što smo ranije izvijestili, Koprivnica je postala novo žarište u Hrvatskoj što se tiče širenja koronavirusa.

Novih 16 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Koprivničko-križevačkoj županiji u kojoj je sada ukupno 49 zaraženih.

Od utorka pozitivno je 13 štićenika i dvoje zaposlenih Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici. Jedna novozaražena osoba je iz primarne zdravstvene zaštite.

- Oglas -

U Domu za starije dosad je bilo ukupno osmero oboljelih, tako da ih je sada ukupno 23.

Svi zaraženi štićenici će tijekom dana biti hospitalizirani u koprivničkoj Općoj bolnici, istaknula je dr. Draženka Vadla, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

– To je u stacionaru doma gdje su teško bolesni i teško pokretni pacijenti. Taj dom ima još dva stacionara. Danas će se uzeti brisevi svih korisnika doma koji su u stacionaru. U četvrtak ćemo znati bolje epidemiološku situaciju i kakve će mjere propisati epidemiolog županijskog Zavoda. Prema njihovim informacijama, ljudi su bili stavljeni u samoizolaciju. Da li je bila strogo poštivana mjera samoizolacije mi ne možemo govoriti jer nismo kontinuirano prisutni u domu. Činjenica je da se virus nekako probio u dom, kako i na koji način možda je i nemoguće utvrditi, ali epidemiolozi su na terenu i intenzivno rade da se situacija stavi pod kontrolu – rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Premještaj zaraženih štićenika staračkog doma u koprivničku bolnicu

Tijekom popodneva zaraženi štićenici koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe zaista je i preseljeno u bolnicu.

- Oglas -

“U Stožeru su kazali da će korisnike prevoziti sanitetom, u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu, no ispalo je da to nije baš tako. Zdravstveni djelatnici koprivničkim Lenišćem pješice su gurali kolica sa štićenicima. U bolnici će biti smješteni u izolacijskoj jedinici”, donosi Glas Podravine i Prigorja.

Foto: Marko Horvat

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti