Subota, 20. srpnja 2024.

Koprivnica novo žarište: Gotovo je nemoguće utvrditi kako se virus probio u starački dom

Epidemiolozi su na terenu i intenzivno rade da se situacija stavi pod kontrolu - rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

- Oglas -

Kao što smo ranije izvijestili, novih 16 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Koprivničko-križevačkoj županiji u kojoj je sada ukupno 49 zaraženih.

Od utorka pozitivno je 13 štićenika i dvoje zaposlenih Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici. Jedna novozaražena osoba je iz primarne zdravstvene zaštite. Koprivnica je tako postala novo žarište.

U Domu za starije dosad je bilo ukupno osmero oboljelih, tako da ih je sada ukupno 23.

- Oglas -

Svi zaraženi štićenici će tijekom dana biti hospitalizirani u koprivničkoj Općoj bolnici, istaknula je dr. Draženka Vadla, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

– To je u stacionaru doma gdje su teško bolesni i teško pokretni pacijenti. Taj dom ima još dva stacionara. Danas će se uzeti brisevi svih korisnika doma koji su u stacionaru. U četvrtak ćemo znati bolje epidemiološku situaciju i kakve će mjere propisati epidemiolog županijskog Zavoda. Prema njihovim informacijama, ljudi su bili stavljeni u samoizolaciju. Da li je bila strogo poštivana mjera samoizolacije mi ne možemo govoriti jer nismo kontinuirano prisutni u domu. Činjenica je da se virus nekako probio u dom, kako i na koji način možda je i nemoguće utvrditi, ali epidemiolozi su na terenu i intenzivno rade da se situacija stavi pod kontrolu – rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti