Petak, 12. kolovoza 2022.

KAO GROM IZ VEDRA NEBA Rukometašice Đurđevca ulaze u Prvu ligu!

Igrat će u društvu s koprivničkom Podravkom Vegetom, zagrebačkom Lokomotivom, Bjelovarom, varaždinskom Kokom, Umagom, čakovečkim Zrinskim...

Preporučujemo

Rukometašice Đurđevca 90-ih su igrale čak i Ligu prvakinja, bile drugi-treći klub iza koprivničke Podravke u Hrvatskoj, a onda je uslijedio pad. Uglavnom su Đurđevčanke igrale Drugu ligu, s više ili manje uspjeha.

I prošle su sezone bile drugoligašice, osvojivši treće mjesto iza prvakinja 1234 Virovitice i drugoplasirane Podravke 2 Lino. Relativno dobar rezultat za cure koje vodi iskusni koprivnički rukometni strateg Mato Matijević, ali sada sve to izgleda još i bolje.

Naime, kako portal Klikaj.hr ekskluzivno donosi, spletom okolnosti rukometašice Đurđevca iduće sezone igrat će u Prvoj ligi. U društvu s koprivničkom Podravkom Vegetom, zagrebačkom Lokomotivom, Bjelovarom, varaždinskom Kokom, Umagom, čakovečkim Zrinskim…

Virovitica je odustala od odlaska u viši rang, a Podravka 2 Lino ni ne može igrati u Prvoj ligi, u istom rangu kao i njihova prva ekipa. Nadalje, rukometašice Trogira koje su prošle sezone bile treće od iza u Prvoj ligi i kao takve su trebale igrati kvalifikacije za ostanak, odlukom njihova vodstva to se neće dogoditi.

I tu je u igru upao Đurđevac. Sve je, doznajemo, dogovoreno i na sastanku uprave. Sada treba zatvoriti financijsku konstrukciju i složiti jaču ekipu.

Ono što je sigurno, atmosfera u đurđevačkoj dvorani će biti uvijek dobra jer Picoki vole rukomet, a s obzirom na to da im nogometaši Graničara ispadaju iz Četvrte lige u Prvu ŽNL, interes za utakmicama rukometašica sigurno će biti još i veći.

Sve ove naše informacije potvrdio nam je i predsjednik Đurđevca Krunoslav Pantelić, ali je rekao da još moraju dobiti službeni dopis iz Hrvatskog rukometnog saveza, najvjerojatnije kroz dan-dva, pa će cijela priča o povratku Prve lige u grad Picoka biti i službena.

Dodajmo za kraj i da će u Prvu ligu ući i ŽARK Split, prvak Druge HRL Jug, kao i Zamet iz Rijeke, prvak Druge HRL Zapad.

Mato Matijević, trener rukometašica Đurđevca: Postoje prostori za pomake, a o suradnji s Podravkom priča se već godinama…

- Advertisement -

Najnovije objave