Subota, 15. lipnja 2024.

Klub dijabetičara Slatko srce u subotu će u Koprivnici informirati građane o dijabetesu

Osim komplikacija s kojima se osobe oboljele od dijabetesa suočavaju, nekoliko puta su sklonije i razvoju bolesti srca

- Oglas -

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije osnovalo je ‘Klub dijabetičara Slatko srce’ u sklopu projekta, kojeg u iznosu od 40.000 kuna financira Ministarstvo rada,
mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

– S obzirom na to da na području Koprivničko-križevačke županije nije postojala udruga u kojoj bi se okupljala djeca i mladi oboljeli od dijabetesa, Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije odlučilo je okupiti djecu, mlade i njihove roditelje u ‘Klub dijabetičara Slatko srce’ s ciljem informiranja o novostima u liječenju dijabetesa, suživotu s dijabetesom, pravilnoj prehrani, važnosti rekreacije u reguliranju razine šećera u krvi te osvijestiti širu zajednicu o dijabetesu – ističu iz Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Osim komplikacija s kojima se osobe oboljele od dijabetesa suočavaju, a koji često prate i drugi poremećaji kao što je povišeni krvni tlak i povišene masnoće u krvi, nekoliko puta su sklonije i razvoju bolesti srca, nego osobe koje nemaju dijabetes.

- Oglas -

Stoga, u povodu Svjetskog dana srca koji se svake godine obilježava 29. rujna, a s ciljem upoznavanja šire zajednice s radom Kluba i aktivnostima za vrijeme provedbe projekta, DCK Koprivničko- križevačke županije organizira promociju ‘Kluba dijabetičara Slatko srce’ koja će se održati u subotu, 3. listopada ispred Gradske tržnice u Koprivnici od 9 do 11 sati.

Radi što boljeg informiranja građana o dijabetesu, dijelit će se letci tiskani u sklopu projekta s osnovnim informacijama o toj podmukloj bolesti.

Ovogodišnja kampanja Svjetske kardiološke federacije povodom Svjetskog dana srca nosi slogan ‘Pobijedi srcem bolesti srca’ te naglašava kako je u vrijeme epidemije koronavirusa, briga o vašem srcu važnija nego ikada prije.

– Svi zainteresirani mogu doći i popričati s članovima Kluba, saznati što do sada nisu znali o dijabetesu, uvide s kakvim problemima se suočavaju oboljeli od dijabetesa ili razmijene iskustva jedni s drugima, a onima koji to žele, izmjerit će se i razina šećera u krvi – istaknuli su iz Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti