Petak, 24. ožujka 2023.

Kombijem usmrtio pješakinju zbog prevelike brzine, prijeti mu osam godina zatvora

Nesretna pješakinja živjela je nedaleko od mjesta prometne nesreće

Preporučujemo

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 47-godišnjaka s područja Varaždina zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu kombijem marke Renault Master, daruvarskih registarskih oznaka.

Tereti se da je 20. prosinca 2022. u Čakovečkoj ulici u mjestu Vrhovljan u Međimurju, upravljajući kombijem, nesmotreno vozio suviše velikom brzinom koja nije bila prilagođena smanjenoj vidljivosti u noćnim uvjetima, uslijed čega je prednjim dijelom vozila udario u 75-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik i oborio ju na tlo.

Kako se tereti, nastavio je vožnju unatrag i pritom podvozjem vozila pješakinji nanio mnogobrojne teške ozljede od kojih je ona preminula, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu.

Nesretna pješakinja živjela je nedaleko od mjesta prometne nesreće, koja se dogodila ujutro oko 6.45 sati. Pješakinja je prelazila kolnik Čakovečke ulice, a da pritom nije bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Liječnik tima pristigle hitne medicinske pomoći na mjestu događaja utvrdio je kako je pješakinja preminula na mjestu događaja uslijed zadobivenih ozljeda.

Na mjestu događaja zajedno s policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec, očevid je obavila zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu. Tijelo preminule pješakinje prevezeno je u čakovečku bolnicu radi obdukcije.

U cilju utvrđivanja tehničke ispravnosti dostavnog vozila u stanici za tehnički pregled u Čakovcu obavljen je i izvanredni tehnički pregled.

Za ovo kazneno djelo vozaču kombija prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti