Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Švercao 130 kilograma sitno rezanog duhana, ide u zatvor na šest mjeseci

Županijski sud u Dubrovniku je preinačio prvostupanjsku presudu tako da je 62-godišnjaku izrekao kaznu zatvora od šest mjeseci bez zamjene radom za opće dobro

- Oglas -

Županijski sud u Dubrovniku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu zbog kazne i preinačio presudu kojom je Općinski sud u Varaždinu osudio 62-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene trgovine, odnosno šverca duhana.

Proglašen je krivim jer je u lipnju 2021. godine u Varaždinu u svom osobnom automobilu neovlašteno prevozio gotovo 130 kilograma sitno rezanog duhana čiji je promet ograničen te je osuđen kaznom zatvora od šest mjeseci koja je zamijenjena radom za opće dobro.

Županijski sud u Dubrovniku je preinačio prvostupanjsku presudu tako da je 62-godišnjaku izrekao kaznu zatvora od šest mjeseci bez zamjene radom za opće dobro, prihvaćanjem argumenata iz žalbe da jedino kazna zatvora može biti primjerena kazna za ovog osuđenika s obzirom na utvrđene činjenice i okolnosti, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti