Utorak, 30. svibnja 2023.

Konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije

Tajnim glasovanjem za predsjednika je izabran Jovo Manojlović, a za njegovog zamjenika Gojko Leban

U srijedu je održana konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, njegov zamjenik Ratimir Ljubić te pročelnice Ljubica Belobrk Flamaceta i Ana Mušlek.

Sukladno Zakonu o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina župan Koren je sazvao sjednicu i vodio prvi dio, a nakon što je utvrđeno prisustvo većine članova, sjednicu je vodio Jovo Manojlović koji je na izborima za članove Vijeća dobio najveći broj glasova.

Jovo Manojlović je predstavio izvješće o rezultatima izborima, a nakon čega je proveden izbor za predsjednika zamjenika predsjednika i troje potpredsjednika Vijeća.

Potpredsjednici Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije
Foto: kckzz.hr

Tajnim glasovanjem za predsjednika je izabran Jovo Manojlović, a za njegovog zamjenika Gojko Leban. Za potpredsjednike su izabrani Branko Dulikravić, Tara Branković i Nenad Usorac.

Predsjednik Manojlović zahvalio je okupljenima na povjerenju te dodao kako će odgovorno obavljati svoju dužnost u skladu s hrvatskim Ustavom te zakonskim i podzakonskim propisima na korist svih pripadnika srpske nacionalne manjine, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

U Vijeće srpske nacionalne manjine Koprivničko–križevačke županije izabrani su Dejan Badalin, Tara Branković, Branko Crljenica, Obrad Ćetojević, Branko Dulikravić, Emina Đurašević, Marija Golubović, Slobodan Grubačević, Milka Guggi, Mihajlo Kolar, Goranko Latković, Gojko Leban, Dragica Mamula, Stevo Mandić, Goranka Manojlović, Jovo Manojlović, Izvorinka Milinčić, Nikola Ostojčić, Nikica Štibić, Nenad Uskorac, Miladin Vitanović, Veljko Vitanović, Marija Vranković i Slobodan Vucelić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti