Nedjelja, 25. veljače 2024.

Koprivnica će ipak u dogledno vrijeme dobiti studentski i učenički dom, Vlada prihvatila Sobotine amandmane

Iako se HDZ-ove zastupnike često znalo kritizirati da čine premalo za Koprivnicu i Podravinu, Sobotin je angažman u konkretnom slučaju za svaku pohvalu

- Oglas -

Koprivnica će ipak u doglednoj budućnosti dobiti učenički i studentski dom, objekte čija je izgradnja u planu već neko vrijeme.

Na jučeršnjoj telefonskoj sjednici Vlada Republike Hrvatske usvojila je amadmane zastupnika HDZ-a Darka Sobote vezane uz kapitalne projekte Studentskog i Učeničkog doma u Koprivnici.

Za studentski dom je u državnom proračunu za 2024. osigurano 300.000 eura, a za 2025. godinu 4,7 milijuna eura. U prvoj fazi osigurao bi se smještaj za stotinjak redovnih studenata, završetak radova planira se u 2025.

- Oglas -

Za Učenički dom država daje milijun eura u 2024. i tri milijuna eura u 2025. godini, u kojoj bi trebalo i dovršiti radove.

Darko Sobota, načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik
Darko Sobota, načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik // Foto: Zvonimir Markač

Iako se HDZ-ove zastupnike često znalo kritizirati da čine premalo za Koprivnicu i Podravinu, Sobotin je angažman u konkretnom slučaju za svaku pohvalu.

– Zahvaljujem Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću što su prepoznali potrebe obrazovanja na području Koprivničko-križevačke županije. Učenički i studentski dom su prijeko potrebni, te je ukupan iznos oba amandmana devet milijuna eura. Vjerujem da će krajem 2025. godine naši srednjoškolci i studenti imati bolje uvjete za svoje obrazovanje – rekao je Darko Sobota.

Dodao je kako je od ukupno 468 podnesenih amandmana prihvaćeno njih samo 11, a među njima su i dva njegova.

Sveučilište Sjever
Diplomanti Sveučilišta Sjever u Koprivnici // Foto: Sveučilište Sjever
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti