Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Koprivničanke Valentina Gal i Ana Jambrović osvojile europsku Ligu prvakinja u kuglanju

Obje su odigrale odlično na Final fouru u Mađarskoj i zasluženo sa svojim suigračicama iz riječke Mlake podigle pehar za najbolje kuglačice u Europi

Preporučujemo

Kuglačice riječke Mlake, aktualne hrvatske prvakinje, osvojile su i europsku Ligu prvakinja.

Na Final four u mađarski grad Gyõr kuglačice Mlake otišle su s velikim ambicijama i njihov optimizam je očito imao svoje pokriće.

– Svakako nam je želja osvojiti Ligu prvakinja jer je to jedini trofej koji nam nedostaje – kazao je trener Mlake Tonči Mikac uoči odlaska na ovo veliko natjecanje.

I uspjele su Riječanke otići do kraja.

Kuglačice riječke Mlake osvojile su sve što se osvojiti može
Kuglačice riječke Mlake osvojile su sve što se osvojiti može // Foto: KK Mlaka

U polufinalu svladale su rumunjski CS Electromures Romgaz iz Targu Muresa s uvjerljivih 7:1 i izborile finale protiv velikih suparnica na međunarodnoj sceni, ekipe Victorije 1947 Bamberg. Njemački sastav u svom polufinalu svladao je austrijsku ekipu Composites Neunkirchen 5:3.

U velikom finalu bilo je i više nego napeto do samog kraja. Utakmica je završila rezultatom 4:4, ali su kuglačice Mlake imale više srušenih čunjeva – 3537:3492 i osvojenih setova 13:11.

Ono što je iznimno zanimljivo, u redovima riječke Mlake igraju i dvije Koprivničanke, Valentina Gal i Ana Jambrović. Obje su odigrale odlično u Mađarskoj i zasluženo sa svojim suigračicama podigle pehar za najbolje kuglačice u Europi.

Dodajmo i da je treće mjesto u Ligi prvakinja osvojila austrijska ekipa s 5:3 pobjedom protiv Rumunjki.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti