Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Koprivničke vrtićarce uveseljavat će slikovnica, puzzle i video priča Pustolovina male Ide

Slikovnica, puzzle i video priča predstavljeni su povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca

Preporučujemo

Pustolovina male Ide naziv je slikovnice, puzzli i video priče koje su stvorili kreativni entuzijasti okupljeni u sklopu istoimenog projekta inicijativom koprivničke udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra.

– Slikovnica, puzzle i video priča predstavljeni su povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, a cilj im je upoznavanje predškolske djece bez teškoća s osobama s invaliditetom, razvoj tolerancije o različitosti i učenje o ispravnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom, kao i stvaranje dobrih navika koje će usvojiti za budućnost – istaknuli su iz udruge Bolje sutra.

Slikovnicu su zajedničkim snagama kreirale Adela Stilin, učiteljica informatike i razredne nastave koja je osmislila tekst o djevojčici Idi i njenoj pustolovini te Irena Sabolović, ilustratorica koja je likovima udahnula život veselim i pristupačnim crtežima.

Puzzle od 12 komada prikazuju jednu od ilustracija iz slikovnice, a veličinom i složenošću prikladni su za predškolsku dob.

Slikovnica i puzzle Pustolovina male Ide

Video priča realizirana je tako da autorica slikovnice Adela Stilin, pripovijeda mališanima priču o maloj Idi, a velečasni Leonardo Šardi prevodi njeno pripovijedanje na hrvatski znakovni jezik. Na taj je način priča u potpunosti prilagođena i djeci koja imaju poteškoća sa sluhom. Video je snimio i realizirao zaposlenik udruge Bolje sutra Sanjin Bojić.

– Slikovnice i puzzle namijenjene su dječjim vrtićima koji su partneri u projektu, dječjem vrtiću Tratinčica i dječjem vrtiću Smiješak iz Koprivnice. One će im biti dostavljene kako bi vrtićarci uživali u kreativnom i poučnom proizvodu, a video priča dostupna je na YouTube kanalu udruge Bolje sutra kako bi ju svi mogli gledati i slušati – ističu iz udruge Bolje sutra.

Nositelj projekta Pustolovina male Ide je udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra, a partneri su dječji vrtić Tratinčica i dječji vrtić Smiješak.

Projekt je sufinanciran sredstvima odobrenim na Natječaju za predlaganje programa/projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i neprofitne organizacija za 2020. koprivničkog Komunalca.

Projekt je dio mjera Strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom Grada Koprivnice, a svojom donacijom projektu je pomogla i Učenička zadruga iz OŠ Gola.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti