Srijeda, 1. prosinca 2021.

Koprivnički Crveni križ provodi akciju Solidarnost na djelu i prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu

Kupnjom bonova solidarnosti posjetitelji trgovačkih centara sudjeluju u prikupljanju sredstava za kupnju sportske obuće za učenike u potrebi

Preporučujemo

Koprivnički Crveni križ nastavlja s akcijama prikupljanja donacija za korisnike Socijalne samoposluge kao i s provođenjem akcije Solidarnost na djelu.

U subotu, 17. listopada, u Shopping centru Supernova Koprivnica volonteri će prikupljati donacije od 9 do 13 sati, a u ponedjeljak, 19. listopada, od 9 do 13 sati akcija će biti organizirana u Robnom centru KTC Koprivnica.

– Kupnjom bonova solidarnosti kod naših volontera posjetitelji trgovačkih centara svojim donacijama sudjeluju u prikupljanju sredstava za kupnju sportske obuće za učenike u potrebi svih osnovnih i srednjih škola – istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

Volonteri će dijeliti i letke s popisom potrebnih namirnica kako bi oni koji žele učiniti dobro djelo znali što mogu donirati za potrebe Socijalne samoposluge, a akcije će se provoditi uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka nacionalnog Stožera.

– Trenutno nam nedostaju mesne konzerve, kava, pelene, toalet papir, raznovrsne higijenske potrepštine, riža i različiti prehrambeni proizvodi. Molimo naše sugrađane, da kupnjom bonova i donacijom prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština pomognu onima kojima je potrebno – ističu iz Crvenog križa.

Korisnicima Socijalne samoposluge paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama dijele se jednom tjedno, a prema popisu Koprivnice pravo na pakete ostvaruju osobe s prebivalištem na koprivničkom području koje zadovoljavaju socijalne kriterije.

Također, pozivaju se svi koji naknadno žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine, da ih donesu u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića.

Najnovije objave