Nedjelja, 2. travnja 2023.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić održao prijem za uspješne matematičare

Matematičari su sudjelovali na međunarodnom natjecanju Euromath & Euroscience 2021., a natjecanje je održano online

Preporučujemo

U petak je u koprivničkoj Gradskoj upravi održan prijem za mlade uspješne koprivničke matematičare koji su sudjelovali na međunarodnom natjecanju Euromath & Euroscience 2021.

Natjecanje je održano online, a na istom su sudjelovali Una Bebek, Mia Gregurina, Matej Markovinović, Anja Horvat, Amadea Filipović, Antea Jelović, Paula Škrobar, Magdalena Zovko, Teo Hanžeković, Nikolina van Bregt, Rea Bebek i Laura Šifkorn iz Osnovne škole Braća Radić, Jan Kai Premec iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i Marija Švegović iz Srednje škole Koprivnica.

U kategoriji (9-13) Mathfactor prvo mjesto osvojio je Jan Kai Premec pod mentorstvom Štefice Šambula-Premec, drugo mjesto osvojila je Antea Jelović pod mentorstvom Mare Grašić. U istoj kategoriji (14-19) prvo mjesto osvojila je Marija Švegović, a drugo Nikolina van Bregt, obje pod mentorstvom Mare Grašić.

“Čestitam vam na svim dosadašnjim ostvarenjima, radu i trudu koji ulažete zajedno sa svojim mentorima. Mi u gradskoj upravi vjerujemo da sve to što radite je dobar temelj za daljnje obrazovanje, ali i za budući razvoj grada Koprivnice koji počiva na svima vama”, poručio je okupljenim učenicima gradonačelnik Mišel Jakšić te istaknuo kako će im Grad u daljnjim projektima biti podrška.

Ponosna na svoje učenike je i mentorica Mara Grašić koja je pohvalila njihov rad.

“Braneći svoje radove na engleskom jeziku pokazali ste da ste dorasli svojim vršnjacima u Europi i šire. O tome mnogo govori i činjenica da ste u dvije kategorije ostvarili i dva prva mjesta”, poručila je učenicima mentorica Mara Grašić.

Ispred Grada Koprivnice prijemu su također prisustvovale zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Ana Mlinarić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti