Utorak, 28. svibnja 2024.

Koprivnički matematičari postigli izvrsne rezultate na natjecanju u Poljskoj

Sudjelovali su učenici iz OŠ Braća Radić, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Gimnazije Fran Galović te Srednje škole

- Oglas -

Sjajne vijesti stižu iz Poljske u Podravinu. Naime, koprivnički su matematičari na međunarodnom natjecanju EuroMath & EuroScience 2023 koje se ove godine održalo od 11. do 15. ožujka postigli izvrsne rezultate.

Natjecanje je održano na Pedagoškom fakultetu u Krakovu, i to u četiri kategorije – Math & Science Poster Design Competition, Math Presentation Competition, Science Presentation Competition, Math Factor Competition.

Sudjelovali su učenici iz OŠ Braća Radić, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Gimnazije Fran Galović te Srednje škole.

- Oglas -
Koprivnički gimnazijalci
Koprivnički gimnazijalci // Izvor fotografije: OŠ Antun Nemčić Gostovinski

Iz OŠ Braća Radić su sudjelovali Gloria Matošić, Marta Gregurina, Leona Salajpal, Erik Žeželj, Mia Gregurina, Matej Markovinović, Amadea Filipović, Anja Horvat, Antea Jelović, Laura Šifkorn i Juraj Aščić pod mentorstvom Mare Grašić.

Marin Bojanović i Eva Papić Bogadi iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski sudjelovali su pod mentorstvom Željke Hanžek.

Učenici Gimnazije Fran Galović Petra Požgaj, Eva Pavlović, Lovro Golubić, Martin Majerus, Ana-Marija De Conti, Laura Mesar i Simon Sović sudjelovali su pod mentorstvom Bojane Habek, a učenica Marija Švegović iz Srednje škole sudjelovala je pod mentorstvom Mare Grašić.

Učenici OŠ Braća Radić
Izvor fotografije: OŠ Antun Nemčić Gostovinski

Prvo mjesto u kategoriji MathFactor Competition osvojila je Amadea Filipović osvojivši glavnu nagradu, tablet. U istoj kategoriji, treće mjesto je osvojila Antea Jelović, a Juraj Aščić je pohvaljen.

Učenici Gimnazije Lovro Golubić, osvojio je drugo mjesto u kategoriji Science Presentation Competition i pohvalu za dizajn svog postera. Eva Pavlović i Petra Požgaj osvojile su drugo mjesto u kategoriji Math & Science Design Competition.

- Oglas -

Mentorice učenika Mara Grašić, Bojana Habek i Željka Hanžek pripremile su i održale tri radionice za sve prisutne o učenju matematike kroz pokret, rozetama u matematici i kahoot kviz.

Koprivnički matematičari posjetili Auschwitz
Izvor fotografije: OŠ Antun Nemčić Gostovinski

“Da je to velik uspjeh mladih matematičara lako zaključujemo i iz činjenice da na natjecanju sudjelovalo više od 800 učenika iz cijele Europe i izvan nje (Južna Korea i Iran)”, istaknule su mentorice.

Osim natjecanja i radionica, u organizaciji Ciparskog matematičkog društva za sve je organizirana i matematička konferencija gdje su predavanja držali eminentni europski znanstvenici.

Također, učenici su osim u znanosti i matematici uživali i u kulturnim znamenitostima Krakova te su posjetili rudnik soli Wieliczku i Auschwitz.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti