Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Koprivnički matematičari postigli izvrsne rezultate na natjecanju u Poljskoj

Sudjelovali su učenici iz OŠ Braća Radić, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Gimnazije Fran Galović te Srednje škole

Preporučujemo

Sjajne vijesti stižu iz Poljske u Podravinu. Naime, koprivnički su matematičari na međunarodnom natjecanju EuroMath & EuroScience 2023 koje se ove godine održalo od 11. do 15. ožujka postigli izvrsne rezultate.

Natjecanje je održano na Pedagoškom fakultetu u Krakovu, i to u četiri kategorije – Math & Science Poster Design Competition, Math Presentation Competition, Science Presentation Competition, Math Factor Competition.

Sudjelovali su učenici iz OŠ Braća Radić, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Gimnazije Fran Galović te Srednje škole.

Koprivnički gimnazijalci
Koprivnički gimnazijalci // Izvor fotografije: OŠ Antun Nemčić Gostovinski

Iz OŠ Braća Radić su sudjelovali Gloria Matošić, Marta Gregurina, Leona Salajpal, Erik Žeželj, Mia Gregurina, Matej Markovinović, Amadea Filipović, Anja Horvat, Antea Jelović, Laura Šifkorn i Juraj Aščić pod mentorstvom Mare Grašić.

Marin Bojanović i Eva Papić Bogadi iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski sudjelovali su pod mentorstvom Željke Hanžek.

Učenici Gimnazije Fran Galović Petra Požgaj, Eva Pavlović, Lovro Golubić, Martin Majerus, Ana-Marija De Conti, Laura Mesar i Simon Sović sudjelovali su pod mentorstvom Bojane Habek, a učenica Marija Švegović iz Srednje škole sudjelovala je pod mentorstvom Mare Grašić.

Učenici OŠ Braća Radić
Izvor fotografije: OŠ Antun Nemčić Gostovinski

Prvo mjesto u kategoriji MathFactor Competition osvojila je Amadea Filipović osvojivši glavnu nagradu, tablet. U istoj kategoriji, treće mjesto je osvojila Antea Jelović, a Juraj Aščić je pohvaljen.

Učenici Gimnazije Lovro Golubić, osvojio je drugo mjesto u kategoriji Science Presentation Competition i pohvalu za dizajn svog postera. Eva Pavlović i Petra Požgaj osvojile su drugo mjesto u kategoriji Math & Science Design Competition.

Mentorice učenika Mara Grašić, Bojana Habek i Željka Hanžek pripremile su i održale tri radionice za sve prisutne o učenju matematike kroz pokret, rozetama u matematici i kahoot kviz.

Koprivnički matematičari posjetili Auschwitz
Izvor fotografije: OŠ Antun Nemčić Gostovinski

“Da je to velik uspjeh mladih matematičara lako zaključujemo i iz činjenice da na natjecanju sudjelovalo više od 800 učenika iz cijele Europe i izvan nje (Južna Korea i Iran)”, istaknule su mentorice.

Osim natjecanja i radionica, u organizaciji Ciparskog matematičkog društva za sve je organizirana i matematička konferencija gdje su predavanja držali eminentni europski znanstvenici.

Također, učenici su osim u znanosti i matematici uživali i u kulturnim znamenitostima Krakova te su posjetili rudnik soli Wieliczku i Auschwitz.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti