Nedjelja, 1. listopada 2023.

Mlade koprivničke matematičarke Nikolina van Bregt i Marija Švegović izvrsne na natjecanju u Grčkoj

Mariji je uručena pohvala za rad MATH IN BACTERIA, a Nikolinina prezentacija DOES A 'NATURAL ABILITY IN MATHEMATICS' EXIST proglašena je najboljom, za što je dobila i certifikat

- Advertisement -

U Grčkom gradu Thessaloniki od 27. lipnja do 1. srpnja održana je međunarodna matematička konferencija euroMath & EuroScience 2022.

Konferencija čiji je inicijator Cyprus Mathematical Society, a suorganizator Thales Foundation svake se godine održava u drugom europskom gradu.

“Imamo mlade ljude na koje možemo računati, a to su ovaj puta dokazale Nikolina van Bregt i Marija Švegović, svojim sudjelovanjem na međunarodnom natjecanju Euromath u Solunu. Mjesecima su istraživale teme i pripremale radove koje su prezentirale na engleskom jeziku”, objasnila je mentorica Mara Grašić.

- Advertisement -
Mlada koprivnička matematičarka
Foto: Mara Grašić

Mariji je uručena pohvala za rad MATH IN BACTERIA, a Nikolinina prezentacija DOES A ‘NATURAL ABILITY IN MATHEMATICS’ EXIST proglašena je najboljom, za što je dobila i certifikat.

Potrebno je istaknuti kako je Nikolini ovo deveto natjecanje iz matematike ove školske godine, a za svoje uspjehe nagrađena je i od Grada Koprivnice.

Mlade koprivničke matematičarke i mentorica Mara Grašić
Foto: Mara Grašić

“Bez velikog entuzijazma i truda ne bi došle do tog rezultata”, istaknula je mentorica Mara Grašić.

Za sudionike konferencije pripremljene su i radionice koje su držali mentori učenika, a jedna od njih je i ‘ESCAPE ( CLASS ) ROOM’ koju su vodile Mara Grašić i Ksenija Varović.

Odlazak na natjecanje sufinancirali su Grad Koprivnica, Općina Gola i koprivnički Komunalac.

- Advertisement -

Projekt podržava Mathematical Society of SouthEastern Europe (MASSEE).

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti