Četvrtak, 28. rujna 2023.

FOTO-VIDEO Predivan susret umirovljenika s područja Općine Rasinja i njihovih prijatelja iz Mađarske

Glavni moto ovih susreta bio je i ovaj puta "doviđenja do skorog susreta", a nije im svima, kako kažu, ni jezik bio velika barijera jer su mnogo naučili i jedni i drugi te su se uz pomoć prevoditelja u svemu sporazumjeli

- Advertisement -

U društvenom domu u Subotici Podravskoj u četvrtak je održano lijepo druženje članova Udruge umirovljenika Matice općine Rasinja i njihovih prijatelja iz Mađarske, iz općine Táska.

Ovaj susret samo je nastavak njihove dugogodišnje suradnje i prijateljstva, a među gostima je bio i načelnik mađarske općine Albert Gadana. Razmjena iskustava i zanimljive priče umirovljenika čuti su se mogle na svakom koraku. To je i cilj ovakvih okupljanja.

“Ovo je bio još jedan uzvratni posjet. Naime, naši umirovljenici također su mnogo puta bili i kod umirovljenika u Mađarskoj. Vodili su ih recimo na Balaton te im pokazali svoj vinogradarski dio”, rekao je načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman.

- Advertisement -

Smatra da je ovakva suradnja umirovljenika iz dviju susjednih zemalja iznimno dobra.

“Važno je da postoji povezanost između dviju država. Iako mi već kao Općina Rasinja imamo sporazum o poslovno-gospodarskoj suradnji s Općinom Iharosbereny, Táska je ipak jedna općina koja također želi s nama napraviti povelju o bratskim općinama, što je sada postalo moderno i popularno. Veselimo se tome – rekao je načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman.

U četvrtak su prije druženja u društvenom domu u Subotici Podravskoj svi zajedno posjetili i Muzej krapinskih neandertalaca.

“Čuli ste već, jednu godinu idemo mi kod njih u goste u Mađarsku, a jednu oni kod nas, takav je dogovor. Ovaj put smo ih odveli na izlet u Muzej pračovjeka u Krapinu i mogu reći da su svi bili oduševljeni”, rekao je Josip Smok, predsjednik Udruge umirovljenika Matice općine Rasinja.

Glavni moto ovih susreta bio je i ovaj puta “doviđenja do skorog susreta”, a nije im svima, kako kažu, ni jezik bio velika barijera jer su mnogo naučili i jedni i drugi te su se uz pomoć prevoditelja u svemu sporazumjeli. Sa željom da do ponovnog susreta dođe što prije.

- Advertisement -

Foto: Luka Krušec / LuMedia

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti