Petak, 19. kolovoza 2022.

FOTO-VIDEO Predivan susret umirovljenika s područja Općine Rasinja i njihovih prijatelja iz Mađarske

Glavni moto ovih susreta bio je i ovaj puta "doviđenja do skorog susreta", a nije im svima, kako kažu, ni jezik bio velika barijera jer su mnogo naučili i jedni i drugi te su se uz pomoć prevoditelja u svemu sporazumjeli

Preporučujemo

U društvenom domu u Subotici Podravskoj u četvrtak je održano lijepo druženje članova Udruge umirovljenika Matice općine Rasinja i njihovih prijatelja iz Mađarske, iz općine Táska.

Ovaj susret samo je nastavak njihove dugogodišnje suradnje i prijateljstva, a među gostima je bio i načelnik mađarske općine Albert Gadana. Razmjena iskustava i zanimljive priče umirovljenika čuti su se mogle na svakom koraku. To je i cilj ovakvih okupljanja.

“Ovo je bio još jedan uzvratni posjet. Naime, naši umirovljenici također su mnogo puta bili i kod umirovljenika u Mađarskoj. Vodili su ih recimo na Balaton te im pokazali svoj vinogradarski dio”, rekao je načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman.

Smatra da je ovakva suradnja umirovljenika iz dviju susjednih zemalja iznimno dobra.

“Važno je da postoji povezanost između dviju država. Iako mi već kao Općina Rasinja imamo sporazum o poslovno-gospodarskoj suradnji s Općinom Iharosbereny, Táska je ipak jedna općina koja također želi s nama napraviti povelju o bratskim općinama, što je sada postalo moderno i popularno. Veselimo se tome – rekao je načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman.

U četvrtak su prije druženja u društvenom domu u Subotici Podravskoj svi zajedno posjetili i Muzej krapinskih neandertalaca.

“Čuli ste već, jednu godinu idemo mi kod njih u goste u Mađarsku, a jednu oni kod nas, takav je dogovor. Ovaj put smo ih odveli na izlet u Muzej pračovjeka u Krapinu i mogu reći da su svi bili oduševljeni”, rekao je Josip Smok, predsjednik Udruge umirovljenika Matice općine Rasinja.

Glavni moto ovih susreta bio je i ovaj puta “doviđenja do skorog susreta”, a nije im svima, kako kažu, ni jezik bio velika barijera jer su mnogo naučili i jedni i drugi te su se uz pomoć prevoditelja u svemu sporazumjeli. Sa željom da do ponovnog susreta dođe što prije.

Foto: Luka Krušec / LuMedia

- Advertisement -

Najnovije objave