Srijeda, 22. ožujka 2023.

Koprivnički obrtnici hvale Renesansni festival i kreatora Labazana

Na ovogodišnjem Renesansnom festivalu posjetitelji su imali mogućnost i sami postati kostimirani sudionici festivala, jer su im obrtnici izrađivali renesansne frizure i šivali renesansnu odjeću

Preporučujemo

Koprivnički obrtnici iskazali su izuzetno zadovoljstvo ovogodišnjom organizacijom Renesansnog festivala, čime isti i ove godine potvrđuje status jednog od najvećih sajmenih događaja u Republici Hrvatskoj i najvećeg sajma srednjovjekovnih obrta u ovom dijelu Europe.

Obrtnici su itekako osjetili važnost festivala za svoju promociju, prepoznatljivost i poslovanje u cjelini. S obzirom na glavnu temu ovogodišnjeg Renesansnog festivala „Putujući trgovci“ većina tradicijskih obrtnika izlagala je svoje rukotvorine.

Za potrebe održavanja Renesansnog festivala, osim izlaganja raznih rukotvorina prilagođenih renesansnom dobu, tradicijski obrti su u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Koprivnice, odnosno njezinim direktorom gospodinom Labazanom kao kreatorom Renesansnog festivala, osmislili nove sadržaje.

Foto: Udruženje obrtnika Koprivnica

Na ovogodišnjem Renesansnom festivalu posjetitelji su imali mogućnost i sami postati kostimirani sudionici festivala, jer su im obrtnici izrađivali renesansne frizure i šivali renesansnu odjeću.

U provedbi navedenih i ostalih sadržaja sudjelovali su članovi sekcija frizera, kozmetičara, kožara, krojača, stolara, građevinara, pekara, medičara, pčelara, ugostitelja i drugih sekcija Udruženja obrtnika Koprivnica.

– Stoga se ovim putem želimo zahvaliti Turističkoj zajednici Grada Koprivnice i direktoru gospodinu Labazanu na velikoj pomoći obrtnicima i pruženoj prilici da budu dio ove velike manifestacije, izlaganjem promocijom i prodajom svojih usluga i rukotvorina – rekao je Darko Frankol, predsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica.

Foto: Udruženje obrtnika Koprivnica
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti