Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Proglašena je prirodna nepogoda na području Grada Križevaca

Na zahtjev Grada Križevaca, 26. kolovoza 2022. godine Koprivničko-križevačka županija proglasila je prirodnu nepogodu za cijelo područje Grada Križevaca

Zbog visokih temperatura i suše ove godine, na području Grada Križevaca i prigradskih naselja nastale su velike štete na ratarskim kulturama, voćnjacima i vinogradima.

Na zahtjev Grada Križevaca, 26. kolovoza 2022. godine Koprivničko-križevačka županija proglasila je prirodnu nepogodu za cijelo područje Grada Križevaca.

Poljoprivredni proizvođači štetu mogu prijaviti do 3. rujna 2022. godine putem elektroničke pošte na adresu stete@krizevci.hr, a prijava se može predati i osobno na Info pultu Grada u uredovno radno vrijeme od 8 do 16 sati.

Obrazac prijave štete dostupan je u nastavku na web stranici Grada (može se preuzeti i na Info pultu Grada), a uz njega je obavezno priložiti:

  • presliku osobne iskaznice
  • OIB
  • Rješenje u upisnik poljoprivrednog gospodarstva
  • IBAN žiro ili tekućeg računa (poželjno je dostaviti i presliku kartice)
    kontakt prijavitelja štete

U prijavi je potrebno navesti površinu i postotak štete za ratarsku kulturu, za voćarsku kulturu potrebno je uz površinu navesti i broj komada voćki te obavezno je li za navedene kulture ugovoreno osiguranje.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti