Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Koprivnički vrtićarci oduševili roditelje i goste znanjem o Africi

Balončići, polaznici dječjeg vrtića Tratinčica, sa svojim su odgojiteljicama provodili višemjesečni projekt 'Shkamoo' u suradnji s dječjim vrtićem Shule ya Mt Teresia Ujewa Tanzanija

- Oglas -

Proteklog je petka povodom obilježavanja Dana Afrike i Majčinog dana održana prigodna pričaonica u središnjem koprivničkom parku te je otvorena izložba radova vrtićke skupine Balončići u prostoru knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Vrtićarci u koprivničkom parku
Izvor fotografije: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Balončići, polaznici dječjeg vrtića Tratinčica, sa svojim odgojiteljicama provodili su višemjesečni projekt ‘Shkamoo’ u suradnji s dječjim vrtićem Shule ya Mt Teresia Ujewa Tanzanija.

Ciljevi projekta bili su upoznavanje načina života, rada, odgoja i obrazovanja vršnjaka i djece predškolske dobi u Africi, u Tanzaniji, promicanje ljudskih vrijednosti i solidarnosti s najpotrebnijima u društvu, poticanje pozitivnih stavova o vrijednosti multikulturalnog zajedničkog življenja, odgovornosti za zastupanje i zaštitu svojih i tuđih prava.

- Oglas -
Vrtićarci u koprivničkom parku
Izvor fotografije: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

“Veliko znanje djeca su pokazala tijekom održavanja prigodne pričaonice gdje su roditeljima predstavila Afriku, njezine ljepote i vrijednosti, a imala su prilike i razgovarati s poznatim putopiscem i fotografom Damirom Vujnovcem koji im je pričao svoja iskustva iz Afrike, osobito dirljive susrete s djecom koje je pretočio i u svoje slikovnice. U programu je sudjelovala i naša sugrađanka iz Tanzanije Clara Pierobon”, istaknuli su iz koprivničke knjižnice Fran Galović.

Clara Pierobon, Damir Vujnovac i Snježana Tišljarić
Izvor fotografije: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Na kraju susreta, djeca su majkama uručila unikatne poklone (eko reciklirane – platnene torbe) koje su elementima afričke kange na platnu sami oslikali, a uz pomoć tete švelje Irene sašili u vrtiću.

Dan koprivničke knjižnice i čitaonice Fran Galović

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti